Antunu Trojnaru novi mandat za predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba

Antun Trojnar, jednoglasnom odlukom članova Skupštine Udruženja obrtnika grada Zagreba na prvoj, konstituirajućoj sjednici, izabran je ponovno za predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba  u  mandatu do 2018.-2022. godine.
U svom izlaganju programa članovima Skupštine za sljedeće mandatno razdoblje predsjednik Trojnar istaknuo je zastupanje interesa obrtništva; promocija Udruženja i komorskog sustava, pravodobno informiranje članova,  savjetodavna pomoć obrtnicima te druženje i stvaranje zajedništva i timski rad. 

U zastupanju interesa istaknuo je zalaganje za: odvajanje OIB-a obrta od OIB-a obrtnika;  osnivanje registra majstora; razdvajane maloprodaje od veleprodaje; uvođenje zdravstvenog stanja evidentiranih osoba na HZZ; smanjenje poreza na uslugu radi nelojalne konkurencije; kupovinu repromaterijala ograničiti  samo na one koji imaju registriranu gospodarsku djelatnost; 
U promicanju obrta i obrtništva istaknuo je: organizaciju nastupa na sajmovima; organizaciju tradicionalnim manifestacija Udruženja ... U planu je i osnivanje obrtničkog muzeja.

Na području obrazovanja najavio je u suradnji s OKZ nastavak organizacije Zagrebačkog obrtničkog sajma; stipendiranje učenika u suradnji s MINGPO koji se školuju za obrtnička zanimanja; suradnja s Obrtničkim učilištem kroz organizaciju radionica i edukacija za obrtnika te apliciranje na EU projekte.

„Svi smo mi ovdje obrtnici, ponosni ljudi koji živimo od svog rada  i za svoj obrt, za što svaki dan radimo puno više od prosječnog radnika a imamo puno manje. Svoju budućnost stvaramo časno i pošteno“- rekao je predsjednik Trojnar
 Na jučer održanoj konstituirajućoj sjednici Skupštine UOGZ imenovani su i novi potpredsjednici: Renato Bočak,  Dora Rubić, Branko Stričak, Josip Tržec i Ivica Zanetti. 

Na sjednici su imenovani članovi Upravnog odbora ( 14 na prijedlog Cehova ): R,Bočak, T,Kuna, J,Žuglić, S.Fabijančić, D.Juretić; Z.Prosinečki, R.Puntarić, B.Stričak, D.Filipović-Grgurić, H.Grajner, M.Miletić, G.Maretić, S.Krebsz i I.Zanetti,  a na prijedlog predsjednika još pet članova: J.Tržec, Z.Brdar, Z.Tkalčević, D.Marković i A.Tretinjak.

Imenovani su i članovi Nadzornog odbora u starom / novom sastavu: M.Vuk, V.Mustar i M.Perković.

Skupština Udruženja jednogalsno je dala potporu dr.sc.Mirzi Šabiću za kandidata za predsjednika Obrtničke komore Zagreb.

Skupština Udruženja odobrila je Upravnom odboru izbor i imenovanje  komisija i odbora od po tri člana u svakom. To su: Odbor za inovacije, Odbor za sajmove, Odbor za dodjelu priznanja, Odbor za sport, Komisija za imovinu, Komisija za statutarna pitanja i Komisija za socijalna pitanja, Komisija za verifikaciju mandata, Povjerenstvo za nabavu, i Povjerenstvo za informiranje.

Na kraju sjednice, odabrano je i 16 predstavnika Udruženja obrtnika grada Zagreba u Skupštinu Obrtničke komore Zagreb i 3 predstavnika u Skupštinu Hrvatske obrtničke komore.