Dojdi osmaš, Zagreb te zove 2018

Kako bi se učenici osmih razreda upoznali s programima srednjih škola, razgovarali s učenicima i profesorima, Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, već petnaestu godinu zaredom, organizira manifestaciju “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!” tijekom koje srednje škole Grada Zagreba predstavljaju svoje obrazovne programe učenicima osmih razreda osnovnih škola kako bi im odluku o izboru primjerene škole i nastavku obrazovanja učinile što lakšom.
Obrtnička komora Zagreb i ove se godine aktivno uključila u manifestaciju promovirajući upise u obrtničke i srednje strukovne škole, dijeleći promidžbene materijale i pružajući informacije o upisima za obrtnička zanimanja. 

Ovogodišnja manifestacija “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!”  održala se na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Park Zrinjevac) 11. svibnja 2018. godine pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića,  a u organizaciji Grada Zagreba, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju te Ugostiteljsko-turističkog učilišta. 
U Parku Zrinjevac, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević pozdravila je prisutne i poručila im kako vjeruje da će im informacije koje će dobiti na štandovima od profesora i srednjoškolaca pomoći u izboru ne samo srednje škole nego možda i u izboru vašeg budućeg zanimanja. Zahvalivši svim profesorima i učenicima zagrebačkih srednjih škola koji svake godine pomažu u organizaciji ove manifestacije, zamjenica je istaknula kako svim učenicima osmih razreda stoji na raspolaganju ukupno 65 javnih škola od kojih je 20 gimnazija, 35 strukovnih škola i 10 umjetničkih – glazbenih i plesnih škola te 24 privatne i vjerske srednje škole i četiri srednje škole za učenike s teškoćama.