O sličnostima, razlikama i izazovima u poslovanju od Ljubljane do Beograda na okruglom stolu u Celju

Na međunarodnom gospodarskom forumu Slovenije, Hrvatske i Srbije, kojemu su prisustvovale obrtničke i gospodarske komore svih triju zemalja, ministarstava, poslovni klubovi i tvrtke, u okviru 51. MOS u Celju raspravljalo se o mogućnostima gospodarske suradnje između triju zemalja u budućnosti. Međunarodni ekonomski forum bio je prvi trilateralni sastanak gospodarstva triju zemalja, što je prvi korak ka uspostavi dobrih poslovnih veza u regiji. Skupu su prisustvovali i slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek, koji je naglasio važnost susreta gospodarstvenika i pohvalio rast robne razmjene među trima državama. Važnost ovog događaja istaknuo je i potpredsjednik pokrajinske vlade Vojvodine Đorđe Milićević, koji se obraćao skupu u ime srpskog resornog ministra. 

Završni dio Foruma bio je posvećen „Okruglom stolu poslovanja od Ljubljane do Beograda - sličnosti, razlike i izazovi“, na kojem su sudjelovali poduzetnici iz svih triju zemalja među kojima je bio i dr.sc. Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb i vlasnik obrta Muška moda Šabić. O problemima s kojima se susreću obrtnici u poslovanju, razlikama u poslovanju, ali i dobrim primjerima iz prakse sudjelovao je u diskusiji s Antonom Papežom iz tvrtke Interenergo, Mojcom Andolšek iz tvrtke FerroČrtalič, Irenom Jakša Zupančič iz tvrtke Ascaldera, dr.sc. Sašom Muminovićem, predsjednikom SLO-CRO poslovnog kluba, Nemanjom Starovićem, ravnateljem RRA Bačke i Matejem Šošteričem, poslovnim direktorom tvrtke Com Trade. 

Većina sudionika ima iskustvo u poslovanju u Sloveniji, Srbiji i / ili Hrvatskoj, od kojih su svi na okruglom stolu izrazili uvjerenje da na tim tržištima još postoje rezerve na području gospodarskih poslova. 
Pored toga, razgovarali su o iskustvima i prilikama te prezentirali aktualne okolnosti, koje postavljaju brojne izazove u području nedostatka radne snage, administracije, osnivanja obrta te internacionalizacije poslovanja.