Obrtnička komora Zagreb suorganizator 1. Revije najboljih vina Zagrebačke županije

U Zagrebačkoj županiji održan je radni sastanak povodom održavanja 1. Revije najboljih vina Zagrebačke županije.
Sastanku su nazočili pročelnik upravnog odjela za poljoprivredu Zagrebačke županije mr.sc. Josip Kraljičković, voditeljica odsjeka za ruralni razvitak mr.sc. Gordana Matašin, viša stručna suradnica za krajobraz i šumarstvo Marija Sesvečan, viša stručna suradnica HGK-Komore Zagreb Biserka Šafran Fuchs,  potpredsjednik OKZ Josip Tržec i v.d. tajnik OKZ Goran Čanković.
Na sastanku je podržana inicijativa za održavanjem 1. Revije najboljih vina Zagrebačke županije koja će se održati 06. lipnja 2018. godine u  Velikoj dvorani u hotelu Westin u Zagrebu od 13:00 do 19:00 sati.
Organizator i nositelj projekta je Zagrebačka županija, dok su suorganizatori HGK Komora Zagreb i Hrvatska obrtnička komora-Obrtnička komora Zagreb, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Udruga Vinske kraljice Zagrebačke županije i Udruge vinogradara i vinara s područja Zagrebačke županije.
Sudionici ovog događanja bit će 40-ak vinara s područja Zagrebačke županije  i 10-tak proizvođača sireva koji će se na Reviji predstaviti javnosti, diplomaciji, poslovnom svijetu, ugostiteljima, predstavnicima medija i svim nazočnima.
Usporedno s Revijom, u dvorani Maksimir održavat će se tematske radionice i degustacije vina.
Posebni gosti bit će Veleposlanstvo Republike Slovenije, Slovenske vinske kraljice i 2 vinara s područja Bizeljskog.
Na Reviji će se predstaviti rezultati 15. ocjenjivanja vina Zagrebačke županije, a najuspješnijim proizvođačima bit će uručene diplome.