Otvoren "Advent zagrebačkih obrtnika"

Na glavnome gradskom trgu gradonačelnik Milan Bandić, u društvu predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba Antuna Trojnara i predsjednika Obrtničke komore Zagreba Mirze Šabića, otvorio je 4. Advent zagrebačkih obrtnika. Gradonačelnik je prilikom otvorenja zahvalio obrtnicima što već tradicionalno obogaćuju adventsku ponudu glavnog grada svojim ručno rađenim, unikatnim proizvodima te je pozvao sve sugrađane i goste Zagreba da pogledaju što su to vrijedne obrtničke ruke pripremile. 
„Advent zagrebačkih obrtnika“ i ove se godine smjestio na zapadnom dijelu Trga bana Josipa Jelačića i tamo će biti sve do 07.siječnja 2019. godine. Na tom je dijelu glavnog zagrebačkog trga smješteno 20-ak bajkovito ukrašenih kućica na kojima vas obrtnici čekaju svaki dan od 9 do 21 sat, a petkom i subotom do 22 sata. 

I ove su godine obrtnici postavili „foto kutak“ u obliku velikog licitarskog srca koje je omiljeno mjesto brojnih posjetitelja koji odmah požele fotografiju uz jedan od najpoznatijih zagrebačkih suvenira. Posjetitelji će moći i sami izraditi svoj božićni poklon na jednoj od dvije obrtničke radionice. U srijedu 5. prosinca s početkom u 12 sati obrt Tomica Marica s građanima će izrađivati licitarska srca, dok će 12. prosinca u 12 sati obrt Angel svim zainteresiranima pokazati kako se izrađuje tkanina na tkalačkom stanu. 
Vrijedne obrtničke ruke su u svojim radionicama pripremile obilje unikatnih proizvoda pa se ovdje može naći bogata ponuda ručnih radova od drva i tkanine, medenjaci i licitarska srca, ručno oslikani artikli od stakla i keramike oslikani autentičnim motivima grada Zagreba, neobične minijature u konzervama i Strangels-i, te šarene oslikane drvene igračke. 

Obrtnici će još jednom dokazati da su velikoga srca i pripremiti poklon-pakete za dvadesetak mališana dječjeg doma, a najmlađe posjetitelje glavnoga trga tog će dana razveseliti dolazak Djeda Božićnjaka. 
Advent na obrtnički način „začinit“ će i nastup tamburaša Zagrebački cinkuši, zvukovi limene glazbe iz Brezničkog Huma, melodije HOKUD-a Sloboda, KUD-a Oporovec, KUD-a Čučerje te Hrvatsko seljačko pjevačko društvo "Sljeme" koje će izvesti stare zagrebačke pjesme.  

FOTO: Igor Plenković i službena stranica Grada Zagreba