Velikogoričanka Matea Mesić brončana na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara u Parizu

Na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara koje se ove godine održavalo u Parizu od 8.-10. rujna 2018. godine, između 4 000 sudionika iz 50 zemalja sudjelovali su i predstavnici Obrtničke komore Zagreb. 
Najbolji rezultat polučila je mlada natjecateljica Matea Mesić iz Velike Gorice koja je osvojila brončanu medalju u kategoriji „prestige bridal style“. U toj kategoriji natjecalo se više od 40 natjecatelja i natjecateljica pa se doista radi o sjajnom rezultatu za ovu 20-godišnjakinju! 
Osim fenomenalnog rezultata vrijedne Matee, ove su godine uz Lidiju Štokić po prvi put kao stručni žiri na ovom prestižnom natjecanju sudjelovale naše Amela Pejković i Antonija Tretinjak koje su uspješno odradile ovaj zahtjevan dio prvenstva. Uz njih, još je troje hrvatskih sudaca kvalitetnim suđenjem opravdalo i obnovilo svoje licence.
Kao potvrda uspjeha, na završnoj svečanosti Ivici Zanettiju, uvaženom članu Skupštine i Ceha frizera i kozmetičara Obrtničke komore Zagreb, uručena je zlatna medalja za izniman doprinos u promociji struke. 
Hrvatsku je na ovogodišnjem prvenstvu predstavljalo 5 natjecatelja Natjecatelji koji su nastupili su u različitim kategorijama: 

  • Matija Leninger / Gents individual test (free fade cut) – muška kategorija sa živim modelom
  • Dejan Vukajlić / Gents individual test (tatoo design) – muška kategorija sa živim modelom
  • Matea Mesić / Jr ladies combination test (prestige gala style & prestige bridal stlye) -  na lutki
  • Zdravka Pukec / sr ladies individual test (fantasy stlye individual) - na lutki
  • Dragutin Sastić / gents commercial cut on manequin head - na lutki