Zagrebački obrtnički sajam posjetilo više od 5 000 osnovnoškolaca

 

U potrazi za budućim zanimanjem, 3. Zagrebački obrtnički sajam u organizaciji Obrtničke komore Zagreb, Grada Zagreba i Zagrebačke županije posjetilo je više od  5 000 osnovnoškolaca iz 80-tak škola s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije. 

Više od 500-tinjak obrtnika iz grada Zagreba i Zagrebačke županije i ove je godine učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola promoviralo obrtnička zanimanja i motiviralo ih za upis u strukovne obrtničke škole prezentacijom svojih zanimanja.  Posjetitelji su vidjeli modne revije, revije frizera, nagradne igre za učenike, a mogli su se i sami okušati u nekom od obrtničkih zanimanja.
Zagrebački obrtnički sajam prvi je takve vrste, a okuplja brojne obrtnike s područja Zagreba i Zagrebačke županije,  kao i učenike srednjih strukovnih škola koji su posjeteljima demostrirali nove dosege u proizvodnji i uslugama u obrtništvu. Svoje struke predstavili su automehaničari, autostruke, metalci, cnc operateri, tehničari za računalstvo,  plastičari,električari, dimnjačari, građevinari, zidari, mehatroničari, umjetnička bravarija, instalateri centralnog grijanja i plinoinstalateri i plinoserviseri, limari i vodoinstalateri, stolari, soboslikari i ličioci, fotografi, knjigoveže fotokopiraone, kartonažeri, rtv elektroničari i precizni mehaničari, frizeri, kozmetičari, pedikeri i cvjećari, intelektualne usluge, suveniri , zlatari, staklari, krojači, klobučari, kišobranari, kožna galanterija, postolari, trgovci, ugostitelji, mesari, pekari, prijevoznici i auto taksi prijevoznici.