Riječ predsjednika

Poštovane kolegice i kolege obrtnici,

Najiskrenije zahvaljujem na ukazanom povjerenju povodom mog izbora za predsjednika Obrtničke komore Zagreb.

Uložit ću maksimalan trud i svoje vrijeme kako bi se što više posvetio zaštiti i razvoju obrtništva, a u našem zajedničkom interesu. Također Vas sve pozivam na suradnju, sa željom da se što više uključite u rad komorskog sustava, jer samo zajedno možemo ostvariti strateške ciljeve obrtništva.

MIRZA ŠABIĆ

Životopis

Mirza Šabić rođen je u Zagrebu, 27. lipnja 1969. godine. Nakon završetka osnovne i srednje škole, upisuje Tekstilno tehnnološki fakultet gdje diplomira i stječe zvanje dipl. ing. Tekstilne tehnologije.

2010. god. završava magisterij i stječe zvanje mr. Menadžmenta.

Mirza Šabić je dijete iz obrtničke obitelji čiji je otac Salim Šabić, vodio krojački obrt do svoje prerane smrti, a koji je također obnašao najviše dužnosti u tadašnjim obrtničkim asocijacijama, između ostalog bio je i predsjednik Udruženja Obrtnika grada Zagreba.

Te 2001. godine Mirza nastavlja obiteljsku tradiciju i uspješno vodi višestruko nagrađivani obrt „Muška moda Šabić“.

Redovito nastupa na modnim revijama, sajmovima, aktivno sudjeluje u humanitarnim akcijama i zaista su nebrojene nagrade koje dobiva za očuvanje tradicije, promicanje obrtništva i u edukaciji.

Mirza se aktivno uključuje u rad Komorskog sustava, te svojim radom ubrzo dolazi do najodgovornijih funkcija u sustavu, pa tako obnaša dužnosti:

Kao član u upravnim tijelima Udruženja obrtnika, Obrtničke komore Zagreb i Hrvatske obrtničke komore:

Zamjenik predsjednika suda časti pri HOK-i, temeljem čega je, 2006. god. položio prvu godinu Human Dynamics, EU Phare programa alternativnih rješavanja sudskih sporova, te 2008., položio drugi napredni program istog

Član Matice hrvatskih obrtnika

Predsjednik odbora za financije OKZ-a

Član Upravnog odbora UOGZ-a, OKZ-a

Član je i Saborskog odbora Sabora Republike Hrvatske za regionalni razvoj i fondove EU, a bio je i član odbora za subvencije pri Ministarstvu gospodarstva RH.

Mirza je također uvaženi i aktivni član Bošnjačke zajednice u Hrvatskoj;

Bio je aktivni sudionik u Domovinskom ratu.