Osnovan  1997. godine, Avalon je jedna od prvih i najvećih hosting kompanija u regiji. Na svojim serverima poslužuju oko 16.000 različitih internetskih domena  i prisutni su na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine te manjim dijelom u ostatku EU. Trenutno u Avalonu radi 20-tak visokoobrazovanih IT stručnjaka.
Pružatelj su različitih internetskih usluga kao što su web hosting, e-mail servisi, hosting baza podataka, registracija i upravljanje internetskim domenama, registracija i prodaja SSL certifikata, najam i upravljanje virtualnim poslužiteljima te brojne druge komplementarne usluge.
Sve njihove usluge temeljene su na vlastitoj cloud platformi te se razvijaju u smjeru naprednih i skalabilnih internetskih usluga.
Svojim klijentima dodatno nude usluge projektiranja i izrade web stranica, web shop rješenja te implementaciju kartičnog poslovanja na internetu, usluge administriranja i sigurnosnog nadzora poslužitelja  i slično.
Avalon je akreditirani registrar .HR i .EU domena, akreditirani RIPE NCC član lokalnih internetskih registara, Google AdWords Hosting Partner, IBM Managed Solutions Provider Partner te Microsoft Silver Partner.
 
Avalon svim članovima projekta pogodnosti Artifex nudi:
  1. 20% popusta na redovne cijene za sve „shared“ hosting pakete
  2. 15% popusta na redovne cijene za sve VPS hosting pakete
  3. 20% popusta na redovne cijene izrade web stranica