12.10.2015. godine u 11.30 sati u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika održana je prezentacija zajedničkog projekta Zagrebačke županije i Obrtničke komore Zagreb IN PODUZETNIK – interaktivna baza podataka poduzetnika .

Predstavnici zajedničkog projekta na prezentaciji bili su predsjednik Obrtničke komore Zagreb mr. Mirza Šabić, pročlenik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić, viša stručna suradnica Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Ema Rački i v.d. tajnika Obrtničke komore Zagreb Goran Čanković. Prezentaciji je pored brojnih obrtnika nazočila i Glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić, koja je uputila pozdrave predsjednika Hrvatske obrtničke komore, te izrazila nadu u uspjeh projekta kao i potrebu da se ovakvi projekti financirani sredstvima Europske unije implementiraju u svim segmentima obrtničkog djelovanja.

g. Šabić i g. Fašaić također su u svojim govorima istakli važnost ovog projekta te pozvali obrtnike na korištenju novih mogućnosti prezentacije koje on nudi. Također su pozvali na korištenje sredstava EU fondova u kojima će im pomoći službe Zagrebačke županije i Obrtničko učilište.

Projekt je predstavila Gordana Radonić, voditeljica projekta, te je izložila ciljeve i zadatke projekta IN PODUZETNIK.
Osnovni zadaci projekta su formiranje interaktivne baze podataka poduzetnika Zagrebačke županije, izrada i pilotiranje nove jedinstvene baze podataka , online informiranje i umrežavanje dionika.

Poticanje obrazovanja za poduzetništvo i cjeloživotnog učenja u suradnji s 8 strukovnih škola u 8 gradova Zagrebačke županije koje će se provesti kroz 15 radionica s 200 učenika. Tu je također i sudjelovanje na sajmovima u 5 gradova zagrebačke županije u cilju jačanja suradnje među dionicima, te održavanje 3 konferencije s ciljem promoviranja projekta, poticanja poduzetničke kulture i cjeloživotnog učenja.