Grad Ivanić-Grad smjestio se u Zapadnoj Moslavini, uz rijeku L lokacija. Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, su organizirani razni zabavni sadržaji: vožnja buča-kočijom i bučko vlakićem, eko-dvorište s bučama za djecu, igraonice i radionice za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, koncerti, posjet tradicijskom čardaku i prikaz narodnih običaja. Izložba kolača od buča i ostali sadržaji te bogata gastro ponuda jela od buča u restoranima i gastro šatoru.

U sklopu Bučijade organiziraju se Dani bučinog ulja s edukativnim sadržajima i kušanjem bučinog ulja proizvođača iz cijele Hrvatske, udruženih u Udrugu proizvođača bučinog ulja RH, te stručni skup „Prehrambene i zdravstvene tvrdnje za bučino ulje -– prezentacija rezultata završenog projekta“. Stručni skup održat će se u subotu 17. listopada s početkom u 12,30 sati u maloj dvorani POU u Ivanić-Gradu.

11. Bučijada u Ivanić-Gradu organizira se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović.

Organizator 11. Bučijade je TZG Ivanić-Grada u suradnji s POU, KC, VP i udrugama.

Pokrovitelji: Zagrebačka županija, Grad Ivanić-Grad. Sponzori: INA d.d., Zagrebačka banka

Medijski pokrovitelji: Obiteljski radio Ivanić, Radio 101, portal Volim Ivanić

U Ivanić-Grad na Bučijadu može se doći izletničkim vlakom „Bučko express“

koji polazi u subotu 17. listopada u 09:46 sati i u nedjelju 18. listopada 9:25 sati iz Glavnog kolodvora Zagreb, povratak u subotu u 17:34, a u nedjelju u 17.55 sati iz Ivanić-Grada. CIJENA povratne karte za vlak iznosi 20,00 kn. Nadoplata za bicikl iznosi 5,00 kn. Za djecu do 12 godina vožnja vlakom je besplatna.

Dođi! Okusi! Osjeti! Vidi!

17. i 18. listopada 2015. godine, dobrodošli ste na 11. Bučijadu u Ivanić-Gradu!

Okusi najukusniji događaj ove jeseni začinjen bučinim uljem, jelima i slasticama od buča!

Osjeti dušu i skrivene čari kraljice jeseni!

Vidi bogatstvo boja eko-etno sajma i uživaj u programu 11. Bučijade

Program i više informacija na www.tzig.hr