Tradicionalna velikogorička manifestacija Gastro Turopolja već godinama predstavlja ugostiteljske objekte i njihovu ponudu, proizvođače domaće hrane i pića, a odvija se kroz dvije aktivnosti: Gastro tjedan u restoranima i Nedjeljni turopoljski ručak s bogatom ponudom i brojnim sadržajima. U sklopu Nedjeljnog ručka 18. listopada od 12 sati posjetitelji imaju priliku otkriti kuhinju turopoljskog kraja, uživati u gastronomskim specijalitetima, raznovrsnim jelima i posebnostima okusa koje nude lokalni restorani kao i razgledati izložbu jabuka, natjecanje u pripremi turopoljske kotlovine i lovačkog gulaša uz bogat kulturno-zabavni program.
Za vrijeme Gastro tjedna velikogorički restorani nude gostima posebna jela koja predstavljaju stare zaboravljene recepte, brza lagana jela od domaćih namirnica i druge teme po izboru ugostitelja. Vrhunac ove manifestacije je Nedjeljni turopoljski ručak kada posjetitelji imaju priliku vidjeti i kušati brojna jela velikogoričkih ugostitelja, uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu, razgledati izložbu jabuka, festival meda, natjecanje u pripremi turopoljske kotlovine i lovačkog gulaša.
Datoteke uz članak:
Prilog | Veličina |
---|---|
GASTRO+2015+letak+A514row.pdf | 317.19 KB |
admin