Već petu godinu za redom u Imotskom se održava manifestacija pod nazivom „Obrtnički dani“, u okviru koje se održavaju sastanci obrtnika s lokalnom upravom i razmatraju prilike za međusobnu suradnju. Manifestaciju organizira Udruženje obrtnika Imotski, uz podršku Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije, Grada Imotskog, TZ Imota, Pučkog otvorenog učilišta Imotski i ostalih partnera.

Ove je godine sudjelovalo više od 350 obrtnika iz cijele Hrvatske, a predsjednik Udruženja obrtnika Imotski ponosan je što manifestacija svake godine organski raste:

„Bez lažne skromnosti mogu kazati da su „Obrtnički dani u Imotskom“ postali prestižna manifestacija na kojoj iz godine u godinu želi prisustvovati sve više obrtnika iz cijele Hrvatske. Imamo preko 350 prijavljenih sudionika koji će za Imoćane i sve naše goste pripremati gastronomske specijalitete iz svih hrvatskih krajeva“ rekao je Hrvoje Biošić, predsjednik ovog Udruženja.

Obrtnička komora Zagreb svake godine podržava ovu aktivnost Udruženja obrtnika Imotski, a predsjednik OKZ-a Antun Trojnar na tu je temu izjavio:

„Obrtnička komora Zagreb je dala podršku ovakvoj organizaciji od samog početka i rado se na nju odazivamo. Zato nam je jako drago vidjeti da je interes velik i da je Imotski postao mjesto ozbiljnih ambicija što se tiče pozicioniranja obrtništva. Obrtnički dani prilika su da se građanima približi naš rad i promovira obrtništvo. Posebno mi je drago što je manifestacija poprimila humanitarni karakter, nama je cilj da obrtničke aktivnosti imaju i društveno odgovornu dimenziju“, zaključio je predsjednik Trojnar.