1. Zagrebački obrtnički sajam, koji će se održati od 21. do 24. 04.2016. godine na Zagrebačkom velesajmu u paviljonima 7 i 7a, na jednom mjestu okupit će značajan broj obrtnika s područja Zagreba i Zagrebačke županije koji će prezentacijom svojih zanimanja pokazati kako se to radilo u prošlosti, kao i dosege i nove trendove u proizvodnji i uslugama u obrtništvu danas, te predstaviti ono što će zasigurno obilježiti budućnost. Svečano otvorenje 1. Zagrebačkog obrtničkog sajma, kojeg organiziraju Obrtnička komora Zagreb i Grad Zagreb, bit će 22. travanja 2016. godine u 15,00 sati na Zagrebačkom Velesajmu u paviljonu 7a .

Posjetitelje očekuju brojni zanimljivi programi i prezentacije koje će predstaviti novi, kreativniji pristup promocije obrtništva i obrtničkih zanimanja. U subotu, 23.04. u 19 sati posjetiteljima će se predstaviti frizeri i kozmetičari kroz programe „Groznica maturalne večeri“, natjecanje kozmetičara „Zlatni ruž“ te „Show frizera“.

Sajam je zamišljen kao promocija obrtničkih zanimanja među mladim generacijama, kako bi na taj način povećali interes za upis u brojna obrtnička zanimanja, te otrgnuli zaboravu tradicijske i deficitarne obrte, kao i potaknuli nove, sukladno novim trendovima i tržišnim očekivanjima.

PROGRAM DOGAĐANJA NA 1. ZAGREBAČKOM OBRTNIČKOM SAJMU :

Četvrtak, 21.04.2016. - 10,00 početak sajma
Prezentacije obrta i strukovnih zanimanja , iskustvo nesvakidašnjeg putovanja kroz obrtnički tunel stvaranja u prošlosti sadašnjosti i budućnosti kroz koje će vas voditi obrtnici – majstori Zagreba i Zagrebačke županije.
Posjetitelje očekuju i brojne zanimljive prezentacije i programi koje će predstaviti novi , kreativniji pristup promocije obrtništva i obrtničkih zanimanja.

Petak, 22.04.2016.-10,00 početak sajma
Prezentacije obrta i strukovnih zanimanja (kao u četvrtak)
15,00 – SVEČANOST OTVARANJA i OBILAZAK SAJMA - paviljon 7a
15, 30 - Frizerski show - revija frizera

Subota, 23.04.2016.- 10,00 početak sajma
Prezentacije obrta , iskustvo nesvakidašnjeg putovanja kroz obrtnički tunel stvaranja u prošlosti sadašnjosti i budućnosti kroz koje će vas voditi obrtnici – majstori Zagreba i Zagrebačke županije .
Posjetitelje očekuju i brojne zanimljive prezentacije i programi koje će predstaviti novi , kreativniji pristup promocije obrtništva i obrtničkih zanimanja.
19,00 – Groznica maturalne večeri - modna revija
– Sudionici ; frizeri, kozmetičari, krojači, torbari, obućari
Zlatni ruž - natjecanje kozmetičara

19, 30 DRUŠTVENO-EDUKATIVNA IGRA

Nedjelja, 24.04.2016.- 10,00 početak sajma
Razgledavanje sajma uz povremene prezentacije obrta i strukovnih zanimanja

ULAZ BESPLATAN