Stručni skup ugostitelja i turističkih djelatnika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore održava se od 27. do 29. studenoga 2022. godine, u Dubrovniku, Valamar Lacroma Hotel i Valamar Argosy hotel. Domaćin ovogodišnjeg 34. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore je Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, pokrovitelj Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, dok je partner Kongresa Hrvatska turistička zajednica.

Cilj godišnjeg okupljanja jest iznošenje i zastupanje problematike sektora kao i prijedlozi te mogućnosti poboljšanja poslovanja ugostitelja zastupljenih kroz rad Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a. Ključne teme ovogodišnjeg Kongresa koje će se obraditi kroz panel rasprave, odnose se na stanje u ugostiteljstvu kroz prizmu utjecaja povećanja ulaznih troškova, cijena energenata, post covid trendova, porezne politike i radne snage te stanja u sektoru danas i sutra. Kroz panel raspravu s eminentnim stručnjacima razgovarat će se i o budućnosti hrvatske gastronomije, gastronomskoj ponudi, hrvatskim namirnicama, trendovima i daljnjem razvoju eno-gastro ponude.

Također, planirana je organizacija edukativnih i tematskih radionica te popratna događanja koja će sudionicima približiti ugostiteljsku i turističku ponudu obrtnika iz cijele zemlje.

Uz stručna izlaganja, ugostitelje očekuje mogućnost sudjelovanja u panel raspravama s najvišim predstavnicima državnih tijela i stručnjacima iz područja ugostiteljstva. Tijekom Kongresa, osigurat ćemo i komercijalne prezentacije, koje mogu biti prilika za razmjenu iskustava među brojnim ugostiteljima iz cijele zemlje, ali i predstavljanje raznih proizvoda i usluga vezanih uz ugostiteljstvo.