U Umagu 04. i 05. lipnja 2021. godine održano je 66. Prvenstvo obrtničkih i zanatlijskih klubova Republike Hrvatske. Organizator ove godine bio je KK Obrtnik Torbar iz Zagreba. Već sami naziv i broj godina dovoljno govori o važnosti natjecanja za ukupno obrtništvo naše domovine.

Natjecanje se odvijalo pod strogim epidemiološkim pravilima Hrvatskog kuglačkog saveza. Nastupilo je 13 ekipa: 5 u ženskoj i 8 u muškoj konkurenciji. Kategorije su bile ekipno žensko sa 6 igračica po 5 hitaca na svakoj stazi, dvokružno, ekipno muško sa 8 igrača po 5 hitaca na svakoj stazi dvokružno, parovi žene i parovi muški 60+60 hitaca te pojedinac žena i pojedinac muški 120 hitaca. Ekipno natjecanje odvijalo se u dva dana koji su se nakraju zbrojili i tako smo dobili konačne rezultate.

Treće mjesto ženskih parova osvojile su igračice Udruženja obrtnika Koprivnica Silvija Vadla i Tatjana Balog sa 462 čunja, druge su bile igračice iz KK Obrtnik Torbar i Zagreba Josipa Petković i Elizabeta Cicigoj sa 484 srušena čunja, a prvakinje ove sezone su igračice Obrtnik Slavonski Brod Alma Martinović i Mirjana Štajnminer sa 499 čunjeva. U muškoj konkurenciji treći su bili kuglači Obrtničke komore Primorsko Goranske županije Dinko Kolić i Nikola Mamula sa 533 srušena čunja, drugo mjesto osvojili su kuglači Obrtnik Požega Darko Janješ i Zoran Bošnjak sa 536 srušena čunja, a prvaci su postali Jako Filipi i Petar Martinac sa 554 srušena čunja. Treće mjesto u kategoriji pojedinačno žene osvojila je Aleksandra Vučković iz OK Primorsko Goranske županije sa 521 srušenim čunjem, druga je bila Dalija Perković iz Obrtnik Đakovo sa 523 čunja dok je prvo mjesto osvojila Vesna Križanić iz KK Nada Karlovac sa 524 srušena čunja. Treće mjesto u muškom pojedinačnom natjecanju osvojio je Zvonimir Jurišić iz KK Slavonac Bukovje sa 540 srušenih čunjeva, drugi je bio Željko Milinković iz KK Obrtnik Torbar, Zagreb sa također 540 čunjeva (kriterij bolje pozicije je bolji rezultat čišćenja), a prvak za 2021. godinu je postao Zdravko Serdar iz KK Zanatlija Ivanić Grad sa 551 srušenim čunjem. U ženskom ekipnom natjecanju treće mjesto osvojile su kuglačice Udruženja obrtnika Koprivnica sa 707 srušenih čunjeva, druge su bile kuglačice Obrtnika iz Slavonskog Broda sa 791 srušenim čunjem, a prvakinje za 2021. godinu doslovno u zadnjem hicu postale su Zagrepčanke iz KK Obrtnik Torbar sa srušenih 795 čunjeva. Treće mjesto u muškom ekipnom natjecanju, osvojili su igrači KK Obrtnik Požega sa 1124 srušena čunja, drugi su bili kuglači KK Obrtnik Torbar sa 1166 čunjeva, a prvo mjesto i prelazni pehar za 2021. godinu osvojili su kuglači KK Zanatlija Ivanić Grad sa 1193 srušena čunja. U tradicionalnoj dodjeli najstariji sudionik bio je Petar Martinac 1946. godište iz KK Nada Karlovac, a najmlađi Fran Gajić iz KK Obrtnik Torbar. Nagradu fair play dobio je Željko Bošnjak iz KK Obrtnik Požega. Posebnu plaketu za dugogodišnji nastup dobila je Zdenka Briški iz KK Obrtnik Slavonski Brod. Uz organizatora nastupili su KK Obrtnik Oroslavlje, OK Istarske županije, KK Zanatlija Zagreb, KK Ivanić Grad, KK Slavonac Bukovje, OK Primorsko Goranske županije muški i žene, KK Obrtnik Požega, KK Nada Karlovac, Obrtnik Slavonski Brod žene, Obrtnik Đakovo žene, Udruženje obrtnika Koprivnica žene.

Na Plenumu klubova zastupnicima se obratila gđa. Karmen Gašparini potpredsjednica Obrtničke komore Istarske županije dok je igre otvorio Predsjednik Udruženja obrtnika Bujštine gdin Merim Šabanović. Kod dodjele priznanja sudjelovali su član organizacijskog odbora i predsjednik KK Obrtnik Torbar Robert Gajić, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar i predsjednik Obrtničke komore grada Zagreba dr. Mirza Šabić. Organizatori zahvaljuju Udruženju trgovaca grada Zagreba, Udruženju obrtnika grada Zagreba, Obrtničkoj komori Zagreb kao i krovnoj organizaciji obrtništva Hrvatskoj obrtničkoj komori što su podržali ovo tradicionalno natjecanje.