Besplatna edukacija za nezaposlene i zaposlene u Zagrebačkoj županiji
na poslovima IT i mrežnih tehnologija

Područna služba Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) u partnerstvu sa Zagrebačkom županijom, Obrtničkom komorom Zagreb (OKZ) i Savezom samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) te u suradnji s Cisco Systems Croatia Ltd. provodi projekt „Poduzetništvo i zapošljavanje – nove mogućnosti kroz IT i mrežne tehnologije“ koji za cilj ima povećati zapošljivost i samozapošljavanje te zadržavanje posla na području Zagrebačke županije.

Projekt se provodi u okviru Progarama Europske Unije za Hrvatsku - IPA IV komponenta, darovnice Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza 3.

Projekt je vrijedan 120.195,73 eura pri čemu Europska unija osigurava 83,12 posto ukupnih sredstava, HZZ 9,88 posto sredstava, Zagrebačka županija 3,03 posto sredstava, SSSH 1,51 posto sredstava, a OKZ 2,45 posto sredstava.

U sklopu projekta, koristeći najsuvremenije obrazovne programe, educirane su 24 nezaposlene i 24 zaposlene osobe s područja Zagrebačke županije na poslovima IT i mrežnih tehnologija.

Svi polaznici koji uspješno završe edukaciju stječu kvalifikaciju „Specijalist za IT mreže“, priznatu od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

280 sati nastave održavano je tijekom šest mjeseci. Ujedno, svi zainteresirani polaznici   pohađali su i seminar o poduzetnitšvu, o pokretanju vlastitog posla otvaranjem obrta u organizaciji Obrtničke komore Zagreb.

Na kraju,  cilj svih partnera u projektu je omogućiti i pomoći osobama koje su prošle edukaciju da se zaposle.

Kako bi osigurali efikasnu poveznicu između njihove edukacije i uspješnog stjecanja zaposlenja, u sklopu projekta predviđeno je održavanje prezentacija za poslodavce o uspješnom ostvarivanju prava na mjere i poticaje za zapošljavanje te unaprijeđenje poslovanja te samih educiranih korisnika projekta u sklopu info seminara.

Stoga je Hrvatski zavod za zapošjavanje, uključujući Odjel za rad s poslodavcima I voditeljima ispostava dogovorio termine

Info seminara za poslodavce.

Seminari će se održati:

12.12.

09:00 – Samobor – POU Samobor, Trg Matice hrvatske 6 (zgrada kina – mala dovrana)

12:00 – Velika Gorica – Udruženje obrtnika Velike Gorice, Kurilovečka 5

13.12.

12:00 – Dugo Selo – Grad Dugo Selo-Vijećnica, Josipa Zorića 1

14.12.

12:00 – Ivanić-Grad – POU Ivanić-Grad

15.12.

11:00 – Zaprešić – Udruženje obrtnika Zaprešić, M. Tita 2.

Namjera je upoznati nezaposlene polaznike s poslodavcima iz njihove sredine te upoznati same poslodavce s mjerama i podrškom koje im nude HZZ, OKZ i Zagrebačka županija radi poboljšanja njihovog poslovanja, u skladu s namjerom Darovnice (jačanje lokalnih partnerstava za zapošljavanje).

 

 

Projekt je završen 26.01.2012. godine konferencijom u OKZ i dodjelom diploma.