Udruženja obrtnika Vrbovec, Zaprešić, Jastrebarsko, Dugo Selo, Sv. Ivan Zelina i Samobor započinju s edukacijama koje s 90% sufinanicira Zagrebačka županija.
Zagrebačka županija je u lipnju 2014. godine raspisala natječaj za dodjelu potpora poduzetničkim potpornim institucijama i udruženjima obrtnika u Zagrebačkoj županiji s ciljem unapređivanja usluga institucija i udruženja obrtnika i povećanja broja njihovih korisnika.
Sredstva su odobrena za sufinanciranje organiziranja edukacija za podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina te jačanja konkurentskih sposobnosti poduzetnika i obrtnika, Udruženjima obrtnika: Vrbovec, Dugo Selo, Jastrebarsko, Zaprešić, Samobor i Sv. Ivan Zelina.
Zagrebačka županija sufinancira 90% maksimalno prihvatljivih troškova po pojedinom projektu, a maksimalan iznos je 50.000,00 kn. Preostalih 10% sufinanciraju udruženja obrtnika.
Obrtničko učilište-izvođač programa započinje s program usavršavanja za dijagnostiku kvarova na motornim vozilima 21.01.2015. godine, prema dogovorenom rasporedu u udruženjima obrtnika. Cilj usavršavanja je osposobiti polaznike za samostalno korištenje univerzalog dijagnostičkog uređaja za vozila te uspješnije otklanjanje kvarova. Po završetku usavršavanja polaznici dobivaju uvjerenje koje se evidentira u elektronskoj radnoj knjižici.
Osim programa usavršavanja za dijagnostiku kvarova na motornim vozilima sredstva su odobrena za provedbu edukacija u Samoboru:
Osnove računalstva za obrtnike
B stupanj EBC*L (European Business Competence Licence= Europski certifikat iz poduzetničkog poslovanja)
Trajanje edukacije 36 sati obuhvaća: poslovni plan: ciljevi, metode i instrumenti sastavljanja, planiranje projekta i financiranje, investicijska analiza i financijsko planiranje, marketing i prodaja uz primjenu vježbi. Polaznici edukacije stječu znanja koja omogućuju postojećim obrtnicima i poduzetnicima daljnji razvoj, povećanje šanse za uspjeh, a po završetku edukacije polaznici nakon polaganja ispita dobivaju EBC*L certifikat stupnja B-priznati standard obrazovanja iz područja poslovne administracije. Ispit se polaže pred certificiranim vanjskim ispitivačem, a Obrtničko učilište je certificirani provoditelj EBC*L edukacije te nacionalno predstavništvo u Hrvatskoj.
Obrtničko učilište vodit će svu potrebnu dokumentaciju vezanu uz provedbu edukacija, a korisnici sredstava udruženja obrtnika pravdat će korištenje potpore dostavom računa i izvoda o plaćanju istih, iz kojih je vidljivo da je korisnik potpore sudjelovao u financiranju projekta u iznosu navedenom u prijavi.

Dodaj komentar

Filtered HTML

  • Mrežne i adrese e-pošte se pretvaraju u poveznice.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • Dopuštene HTML oznake: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6>
  • Redovi i paragrafi se prelamaju automatski

Plain text

  • Nisu dopuštene HTML oznake.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • Mrežne i adrese e-pošte se pretvaraju u poveznice.
CAPTCHA
Ovo pitanje provjerava vaš status posjetitelja i sprečava automatizirano ispunjavanje ovog obrasca.
5 + 2 =
Riješite jednostavni matematički problem i upišite rezultat. Na primjer za 1+3, upišite 4.