U sklopu Programa za cjeloživotno učenje UOGZ su odobrena sredstva za provođenje projekta mobilnosti u kojem sudjeluju stručnjaci u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju iz djelatnosti kozmetike.

Cilj projekta: upoznati se s obrazovnim programi za kozmetičare, make up artiste, masere, pedikere, spa i welness managere (srednjoškolsko obrazovanje i obrazovanje odraslih) te prenijeti pozitivna europska iskustva u praksu i u rad s naučnicima.

Projekt će se provesti u suradnji s partnerom Nacionalna konfederacija obrtnika (CNA) iz Padove u siječnju 2013. godine u trajanju od jednog tjedna (nedjelja-subota). Sredstva pokrivaju troškove: putovanja, lokalnog prijevoza, smještaja, prehrane, socio-kulturološkog programa i putnog osiguranja.

U projektu sudjeluje 15 osoba (kozmetičari Zagreba i Zagrebačke županije-članovi sekcija kozmetičara, koordinator projekta, zaposlenik Udruženja obrtnika grada Zagreba zadužen za područje strukovnog obrazovanja).

Projektne aktivnosti obuhvatit će posjetu partneru, suradnju s predstavnicima Sekcije za ljepotu CNA s kojima će razmotriti zakonsku regulativu u ovom sektoru, posjetu školama koje obrazuju učenike za zanimanja kozmetičar, pediker, wellness manager i tvrtkama koje provode praktični dio nastave. Tijekom boravka u Padovi sudionici će steći saznanja o načinu, duljini obrazovanja, nastavnim sadržajima i praktičnoj nastavi te razmijeniti iskustva u primjeni novih tehnologija s obrtnicima članovima CNA. Razmotrit će se i ponuda programa usavršavanja za obrazovanje odraslih.

Za odabrane sudionike projekta Obrtničko učilište će organizirati jezične i kulturološke pripreme u trajanju od 20 školskih sati, radi stjecanja osnovnih komunikacijskih znanja i upoznavanja s kulturom, poviješću i običajima.

Svi sudionici dužni su pohađati pripreme koje će se organizirati u siječnju 2013. godine u terminu koji bude najbolje odgovarao većini odabranih sudionika.

Udruženje obrtnika grada Zagreba potpisat će ugovor sa svim sudionicima na temelju kojeg će se realizirati projekt mobilnosti.

Ukoliko ste zainteresirani molimo popunite priloženi upitnik te ga dostavite u Udruženje obrtnika grada Zagreba na faks 4826 096 ili e-mail: info@obrtnici-zagreb.hr

Nezavisna komisija Udruženja će na temelju prispjelih prijava i utvrđenih kriterija za ocjenu izvršiti odabir sudionika.

PrilogVeličina
Microsoft Office document icon Prijavni+obrazacc553.doc32.5 KB