Četvrti sastanak partnera u projektu Europeek održan je u Rumunjskoj u razdoblju od 19. do 22. rujna. Sastanku je nazočilo 14 predstavnika iz 5 zemalja partnera te domaćin Škola za drvnu industriju iz grada Braila.

U Bukureštu se održavao međunarodni sajam namještaja te su sudionici posjetili sajam, na kojem je održan i radni dio programa: prezentiran je partner domaćin i predstavljen materijal sa sastanka u Zagrebu sa zaključcima.

Na temelju postignutog dogovora tijekom kolovoza, svi partneri pripremili su SWOT analizu obrazovnog sustava za strukovna zanimanja zemalja sudionica te su materijali prezentirani i komentirani. Sve prezentacije dostupne su na web stranici projekta www.europeek.wordpress.com. Prezentacije će biti osnova za izradu tiskanih materijala koji će se prezentirati na završnoj konferenciji u Zagrebu, a partner Hrvatski gospodarski savez izvršit će analizu izrađenih materijala.

Drugi dio programa obuhvatio je razgled i prezentaciju Škole za drvnu industriju u Braili te aktivnosti koje poduzimaju na promociji upisa u obrtnička zanimanja. Sudionici su posjetili i druge srednje škole te tvrtke u kojima učenici provode praktični dio nastave. U provedbu sastanka u Braili bili su uključeni i učenici, od kojih su neki bili sudionici sastanaka u Turskoj i Njemačkoj.

Partneri su dogovorili aktivnosti i zadaće za sljedeći sastanak koji će se održati u Poljskoj, Lublin u veljači sljedeće godine.

Program je obuhvatio i kulturne, povijesne i gastronomske sadržaje.