Imotski je prošli vikend ugostio obrtnike iz raznih krajeva Hrvatske na gastro manifestaciji „Večer kulinarske baštine“ koji su za sve Imoćane i njihove goste besplatno spravljali jela. Tako su na meniju, između ostalog, bili i čorbanac, soparnik, mnogobrojni riblji specijaliteti, pečene patke, imotski pršut i brojne druge delicije, kao i nezaobilazne domaće torte i kolači.
Gužva je bila i na štandu Obrtničke komore Zagreb koja je podijelila sve porcije pečene patke, a uz Komoru Zagreb jela su spravljali i članovi Hrvatske obrtničke komore te udruženja obrtnika gradova Vukovar, Sisak, Stubica, Oroslavlje, Stubičke Toplice, Marija Bistrica, Donja Stubica, Vrbovsko, Trogir, Kaštela, Split, Omiš, Brač, Makarska, Vrgorac i Dubrovnik, predstavnici Županijskih obrtničkih komora Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije te učenici Obrtničko-industrijske škole iz Imotskoga, uz još neke revijalne goste.
Organizatori manifestacije su Udruženje obrtnika Imotski, Obrtničko-industrijska škola Imotski, Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije, Turistička zajednica Imota, Pučko otvoreno učilište Imotski i Grad Imotski.
Tako je još jednom manifestacijom obogaćena vrlo bogata ponuda događanja u Imotskom ove turističke sezone, koja ruši sve lokalne rekorde.
antonija.horvat