PROJEKT „CRO FUTURE“ - MOBILNOST UČENIKA
u sklopu Programa cjeloživotnog učenja - Leonardo da Vinci (strukovno obrazovanje)

Obrtničko učilište, partner u projektu CRO FUTURE, domaćin je 2. grupi učenika iz Frankfurta. Ukupno 6 učenika od 22.10. ove godine provodi 3 tjedna na stručnoj praksi u Hrvatskoj.

Nositelj projekta je Hrvatski gospodarski savez iz Frankfurta s kojim obrtnički komorski sustav i Učilište ostvaruju kvalitetnu suradnju već nekoliko godina.

Stručnu praksu za 3 učenika koji se obrazuju za uredska zanimanja osigurali su Obrtničko učilište i Obrtnička komora Zagreb.

Učenica koja se obrazuje za zanimanje krojač praksu provodi u krojačkom salonu “Muška moda Šabić”, a za dvoje učenika stolarske struke praksu je osigurala “Stolarija Vrbanec” iz Sesveta.

Koristimo priliku zahvaliti gospodinu Mirzi Šabiću i gospodinu Ivanu Vrbancu što osiguranjem kvalitetnog programa prakse za obrtnička zanimanja promoviraju našu zemlju i strukovno obrazovanje, što iziskuje njihov osobni angažman uz sve redovne poslove.

Učenici svakodnevno rade na konkretnim zadacima koja se pred njih postavljaju, stiču nova radna i životna iskustva koja utječu na njihov osobni i profesionalni razvoj.

Obrtničko učilište dočekalo je učenike u zrakoplovnoj luci, organiziralo smještaj, prehranu, lokalni prijevoz, praksu i daje svu potrebnu podršku. Na uvodnom sastanku upoznali smo ih s obrtničkim komorskim sustavom, prezentirali rad i zadaće udruženja obrtnika i komora te aktivnosti Učilišta.

Volonteri Obrtničkog učilišta organiziraju i provode socio-kulturološka događanja za naše goste te osiguravaju turistički i kulturni program. Cilj nam je da kroz ova 3 tjedna osim provođenja stručne prakse upoznaju našu kutluru, običaje i ponesu što ljepše dojmove iz naše zemlje.

Po završetku prakse sudionici će dobiti certifikat o sudjelovanju u projektu, a obrtnici koji su pomogli u realizaciji projekta zahvalnice.