Fotografija kao medij je zauzela posebno mjesto kako u medijima ali i u privatnim životima svakog od nas. Danas često fotografiramo i objavljujemo na društvenim mrežama, od toga što smo jeli do nove frizure ili samo kao podsjetnik da postojimo. Danas svatko misli da može biti fotograf uz pomoć filtera i raznih alata za poboljšanje fotografije.

Razina majstorskog zvanja najviša je razina kojom u Europskoj uniji i Republici Hrvatskoj možete dokazati da imate sve kompetencije za samostalan stručni rad, vođenje poslovanja ili otvaranje vlastite poduzetničke aktivnosti/obrta. Obrtnička komora Zagreb ima zadaću organizirati obrazovanje za strukovna zanimanja sa ciljem da obrazovna razina poslodavaca i zaposlenih u poduzetništvu bude što viša i kvalitetnija. Nakon uspješno položenoga majstorskog ispita majstoru se izdaje diploma o majstorskom zvanju.

Prodajna izložba fotografija polaznika majstorskog ispita za fotografa pri Obrtničkoj komori Zagreb - majstora fotografa održala se u Obrtničkom prolazu u skopu projekta Q'Art Ilica.

Prihod od fotografija ide za očuvanje i opstanak dućana koji prodaje obrtničke proizvode.  Prodajna izložba je pokazala fotografije pravih majtora fotografije koji su u nju utkali emocije, znanje i vještine koje se stječu s vremenom i učenjem. 

Autori fotografija su: Vinko Badrov, Ivan Banić, Velimir Brezar, Bruno Dadić, Valerija Dujmović, Petar Jurica, Anđelko Kaštelan, Igor Kolarec, Jagoda Lacković, Gordan Matijević, Antonio Miše, Paolo Mofardin, Staša Popadić, Krunoslav Puškarić, Jires Stanić, Franjo Starčević, Nikola Klobučarić, Miro Martinić