Obrtnička komora Zagreb u okviru svojih djelatnosti aktivno sudjeluje u promicanju i razvoju sustava strukovnog obrazovanja. Stoga je pokrenuta kampanja "Upoznaj struku i živi od svojih ruku!" namjenjena učenicima završnih razreda osnovne škole da se upoznaju sa svim zanimanjima koje nude srednje obrtničke škole.  "Razvoj obrtništva počinje odabirom obrtničkog zanimanja za koje će se učenik školovati. Obrtnička zanimanja su kreativna i dinamična, a neke prednosti školovanja za obrtnička zanimanja su brzo stjecanje praktičnih znanja, povezanost obrazovanja  sa svijetom rada, mogućnost otvaranja vlastitog obrta, materijalna sigurnost i neovisnost. Obrtnička zanimanja su vrlo važna za funkcioniranje ljudi i gradova." kaže predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić.

Kampanja Obrtničke komore Zagreb krenula s javnim prijevozom i to unutar Grada Zagreba tramvajskim linijama, dok za  Zagrebačku županiju autobusnim i željezničkim linijama. 

Poseban tramvaj krenuo je centrom grada Zagreba put tramvajske linije broja 6 sa porukom koju prenosimo "Upoznaj struku i živi od svojih ruku!"