Nakon izbora provedenih po cehovima Udruženja trgovaca Zagreb, 20. rujna 2018. održana je konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja za mandatno razdoblje 2018.–2022. 
Verificirani su mandati sljedećih izabranih u Skupštinu Udruženja: Nenad Brnčić, Marijo Budimir, Muradija Danijali, Siniša Dobraš, Melita Husnik, Božica Jakopec, Marijo Jakuš, Mladen Kramar, Mladen Lavička, Biljana Lipovac, Renata Ljubas, Marijan Mamić, Miroslav Martinović, Hajrudinka Mehmedović, Dimitar Meripuškoski, Željko Pavić, Darinka Tupek, Dragutin Vlahović, Aleksandra Žuljević. 
Skupština Udruženja u navedenom sastavu izabrala je i imenovala svoja tijela: predsjednika, potpredsjednike, Upravni i Nadzorni odbor, izabrala je i četiri predstavnika u Skupštinu Obrtničke komore Zagreb te predložila jednog predstavnika u Skupštinu Hrvatske obrtničke komore.
Za predsjednicu Udruženja jednoglasno je izabrana  Marija Subota, a za potpredsjednike Siniša Dobraš i Dijana Smoljo.
Skupština Udruženja imenovala je članove Upravnog odbora u sastavu Siniša Dobraš, Darinka Tupek, Božica Jakopec, Marijo Budimir, Dragutin Vlahović, Roman Šušković i Ante Grgurić te članove Nadzornog odbora u sastavu Aleksandra Žuljević, Hajrudinka Mehmedović i Marijan Mamić.

Marija Subota kao kandidat za predsjednika Udruženja, Skupštini je predstavila  svoj Program rada za sljedeći mandat i pored iznijetog niza programskih točaka, posebno se obvezala da će i dalje ustrajno raditi na dodjeli bespovratnih sredstava Grada Zagreba i trgovcima obrtnicima. Naglasila je: 
„Ove 2018. godine, prvi put od kad se dodjeljuju bespovratna sredstva Grada Zagreba za mjeru“ Očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti“, trgovci obrtnici koji obavljaju trgovinu na malo pretežno hranom („mala kvartovska trgovina“) mogu biti korisnici tih sredstava. Ovo je veliki korak, posebno zato što ću se i dalje na nadležnim razinama zalagati za proširenje korisnika te ili neke druge mjere.“  

Izdvojila je i ključnu pretpostavku uspješnog rada i zadovoljstva radom Udruženja od strane članova Udruženja, a to je međusobna komunikacija, član Udruženja – Udruženje i to dvosmjerna, po sistemu – informacija, povratna informacija. A za to, drži Marija Subota, potrebno je animirati što više članova Udruženja koji će po navedenom principu komunicirati.

Nakon izbora za Predsjednicu Udruženja gospođa Marija Subota se zahvalila  Skupštini na ukazanom povjerenju i prilici da, uz korištenje i njihovog znanja i angažmana, realizira zacrtano.