Međunarodna vrtna izložba Floraart, koja se na zagrebačkom Bundeku održava od 30. svibnja do  5. lipnja 2016., najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače, dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja.

Više od 200 izlagača iz Hrvatske i drugih zemalja svijeta predstavit će brojne vrste ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opremu za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstva za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenje, umjetno cvijeće, ukrasnu keramiku i ostale potrepštine za uređenje cvijeća i vrtova. U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

U sklopu izložbe održava se i natjecateljski dio - Hrvatski kup florista na kojem će  svoje umijeće pokazali cvjećari iz svih krajeva Hrvatske te međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća.

Za cvjetnu instalaciju Zagreb kak´ ima te rad,  članice Sekcije cvjećara nagrađene su Nagradom Turističke Zajednice Grada Zagreba. Od cvijeća su napravile dio gornjogradske atmosfere  Strossmayerovo šetalište s nezaobilaznom skulpturom Matoš na klupi što je izazvalo oduševljenje brojnih posjetitelja.

Ovu zaista impresivnu instalaciju zaslužne su : cvjećarnica Lanište, cvjećarnica Tea, cvjećarnica Brkić, cvjećarnica Škrinjarić, cvjećarnica Feresin, cvjećarnica Papyrus, cvjećarnica La Marco, cvjećanica NN, cvjećarnica Poppy, cvjećarnica Cvijet hr, cvjećanica Rajska ptica.

Prekrasne motive pozadine oslikao je Krešo Čuvalo. Za izradu metalne konstrukcije pobrinula se Bravarija Žuglić. Sponzori cvijeća Alstromeria d.o.o i  Rose box d.o.o..