Danas je u Ministarstvu poduzetništva i obrta službeno predstavljeno osnivanje državnog investicijskog fonda koji će ulagati u domaće tvrtke. Fond će funkcionirati na način da će Ministarstvo uložiti ekvivalent sredstava koji tvrtka osigura od privatnog investitora ili fonda rizičnog kapitala, a najviše do 200 tisuća kuna.
Riječ je o fondu koji će se baviti pre-seed ulaganjima, odnosno ulaganjima u ranoj fazi razvoja, u mala i srednja poduzeća koja razvijaju nove proizvode s velikim potencijalom na međunarodnom tržištu. Prvenstveno je riječ o ICT tvrtkama, no ni druge industrije koje odgovaraju istim kriterijima nisu isključene. Za pre-seed kapital osigurano je 7 milijuna kuna, a ulagači koji se odluče uključiti u investicijski fond, dobiti će bespovratne potpore agencije HAMAG-BICRO.
Ciljane su skupine tu poslovni anđeli, sindikati poslovnih anđela, korporativni ulagači, fondovi poduzetničkog kapitala kao i ostale fizičke osobe, a za sredstva uložena u vlasnički kapital preko fonda tvrtke mogu se dobiti bespovratne potpore u visini privatnog ulaganja. Najmanji iznos koji se može uložiti je 50 tisuća kuna, dok je gornja granica 200 tisuća kuna.
Opširnije... http://www.minpo.hr/default.aspx?id=3087

Dodaj komentar

Filtered HTML

  • Mrežne i adrese e-pošte se pretvaraju u poveznice.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • Dopuštene HTML oznake: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6>
  • Redovi i paragrafi se prelamaju automatski

Plain text

  • Nisu dopuštene HTML oznake.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • Mrežne i adrese e-pošte se pretvaraju u poveznice.
CAPTCHA
Ovo pitanje provjerava vaš status posjetitelja i sprečava automatizirano ispunjavanje ovog obrasca.
9 + 3 =
Riješite jednostavni matematički problem i upišite rezultat. Na primjer za 1+3, upišite 4.