Prvi zagrebački obrtnički sajam, čiji je cilj približiti i popularizirati obrtnička zanimanja među mladim naraštajima, počeo je danas, 21.04.2016. na Zagrebačkom Velesajmu. Obrtnici s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije prezentiraju svoja zanimanja učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola koji organizirano dolaze u posjet sajmu.

Do sada, sajam je  posjetilo oko 300-tinjak učenika koje tijekom trajanja sajma, u paviljonima 7 i 7a,  očekuju brojne zanimljive prezentacije, programi i društveno-edukativne igre koje će predstaviti novi, kreativniji pristup promocije obrtništva i obrtničkih zanimanja.

Svečano otvorenje Sajma bit će sutra, 22.04.2016. u 15,00 sati a posjetitelji će Sajam moći obilaziti do  nedjelje 24.04.

Na sajmu će se predstaviti razne struke: automehaničari, autostruke , metalci, plastičari,električari, dimnjačari, građevinari, zidari, mehatroničari, bačvari, umjetnička bravarija, instalateri centralnog grijanja i plinoinstalateri i plinoserviseri, limari i vodoinstalateri, stolari, soboslikari i ličioci, fotografi, knjigoveže fotokopiraone, kartonažeri, rtv elektroničari i precizni mehaničari, frizeri, kozmetičari, pedikeri i cvjećari, intelektualne usluge, suveniri , zlatari, staklari, optičari, krojači, klobučari, kišobranari, kožna galanterija, krznari, postolari, trgovci, ugostitelji, slastičari, vinogradari, prijevoznici, taxi vozači.

Također, u sklopu sajma promovirat će se i EU projekt IN PODUZETNIK - Interaktivna baza podataka poduzetnika (HR.1.1.11-0177) kojeg Zagrebačka županija provodi u partnerstvu s Obrtničkom komorom Zagreb.