Zagrebačka županija u suradnji sa Obrtničkom Komorom Zagreb provodi Projekt IN PODUZETNIK – Interaktivna baza podataka poduzetnika (HR.1.1.11-0177) kojim se potiče obrazovanje za poduzetništvo u suradnji s 8 strukovnih škola u 8 gradova Zagrebačke županije gdje će se održati 15 radionica s 200 učenika. Učenici će ostvariti kontakte s 2000 poduzetnika i prikupiti podatke za interaktivnu bazu podataka, čiji je cilj online informiranje i umrežavanje ključnih dionika kroz upotrebu ICT-a. Na 5 sajmova i 3 konferencije poticat će se suradnja između poduzetnika/obrtnika, poduzetničkih potpornih institucija, tijela lokalne i regionalne samouprave, obrazovnih institucija i građana, čime se potiče poduzetnička kultura u društvu.

U Vrbovcu je 14. prosinca 2015. održana 1. radionica čime je krenula je provedba glavnih aktivnosti u projektu IN PODUZETNIK – u osam strukovnih škola na području Zagrebačke županije (Vrbovec, Dugo Selo, Ivanić-Grad, Sveti Ivan Zelina, Samobor, Velika Gorica, Jastrebarsko, Zaprešić) održat će se radionice s 200 učenika u svrhu promocije poduzetništva, obrtničkih zanimanja i cjeloživotnog učenja. Učenici će proći pripreme za prikupljanje podataka o poduzetnicima i obrtnicima u svom kraju, nakon čega će provesti anketiranje. Prikupljeni podaci bit će pohranjeni u novoj interaktivnoj bazi podataka poduzetnika.

NAPOMENA: Ovim putem pozivaju se sva Udruženja obrtnika i poduzetnici/obrtnici da sudjeluju u projektu/anketiranju i tako doprinesu boljoj  komunikaciji između poduzetnika i poduzetničkih potpornih institucija, obrazovnih ustanova, jedinica regionalne i lokalne  samouprave, ali također i među poduzetnicima i obrtnicima s ciljem poticanja suradnje i poduzetničke kulture u društvu.

Raspored daljnjih radionica, koje će se održavati u srednjim strukovnim školama prema dogovoru sa ravnateljima, je slijedeći:

28.1.2016. – Ivanić-Grad

10.2.2016. – Sveti Ivan Zelina

11.2.2016. -  Dugo selo

Za više informacija pogledajte stranicu projekta IN PODUZETNIK