U poljskom gradu Katowice, održano je  Europsko prvenstvo cvjećara, Europa Cup 2022., hrvatska predstavnica bila je  Suzana Lonjak iz Osijeka uz asistenciju Ele Petrinić, vl. Cvjećarne Poppy iz Zagreba.

Ovogodišnji Europa Cup 2022.  bio je inspiriran  glazbom gdje su najbolji europski cvjećari svoje umijeće pokazali kroz 6 zadanih tema. Cvijeće su u svojim rukama pretvarali u jedinstvene i očaravajuće cvjetne priče.

"Iznimno je važno što smo sudjelovali na prestižnom florističkom događanju, jer na taj način pokazujemo da je naša floristička scena uz bok Europskoj:" kaže Ela Petrinić. 

"Europa cup je mjesto gdje ćeš sresti svoje kolege iz floristike, gdje će te izmijeniti iskustva vezano za novosti koje su se dogodile zadnjih godina, gdje ćete vidjeti nove tehnike u aranžiranju, nove vrste cvijeća i biljaka, otkriti tajne velikih majstora. Moramo ostati progresivni i kreativni, poštujući svoju kulturu i povijest, nastaviti promovirati važnost cvijeća u svakodnevnom životu i ne dopustiti nikom da nas zaustavi u ispunjenju te misije. "- naglasio je gosp. Simnon Ogrizek, predsjednik Florinta