Korisnici kredita su mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva kao što su trgovačka društva ( d.o.o. i j.d.o.o.), obrti sukladno Preporuci Europske Komisije 2003/361/EZ od 6. svibnja 2003. te profitne ustanove, a koji imaju sjedište i ulažu na području Grada Zagreba.
Korisnici kredita mogu biti i poslovni subjekti koji imaju sjedište izvan područja Grada Zagreba, a ulažu na području Grada Zagreba i imaju ili planiraju zaposliti najmanje dva radnika s prebivalištem u Gradu Zagrebu.
Namjena kredita je kupnja, izgradnja, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata (stanovi isključeni), kupnja nove opreme ili pojedinih dijelova nove opreme, obrtna sredstva do 20% (za projekt iz uslužne djelatnosti) i do 30% (za projekt iz proizvodne djelatnosti) iznosa ukupno odobrenog kredita.Krediti se ne odobravaju za refinanciranje postojećih kredita, odnosno zatvaranje postojećih obveza prema bankama ili drugim kreditnim/financijskim institucijama.
Natječaj je otvoren do utroška sredstava raspoloživih za ovu namjenu.
Popis komercijalnih banaka, uvjete i visine kamatne stope možete naći na http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=20304
Objavljen Javni natječaj za dodjelu potpora inovatorima koji razvijaju i promoviraju inovacije za poduzetničko korištenje
Korisnici potpora mogu biti:
Obrti, djelatnosti slobodnih zanimanja, mikro, mala i srednja trgovačka društva, zadruge i ustanove u vlasništvu fizičkih osoba.
Potpore se dodjeljuju inovatorima koji su podnositelji zahtjeva za zaštitu industrijskog vlasništva ili nositelji prava industrijskog vlasništva i koji razvijaju i promoviraju inovacije za poduzetničko korištenje sa sjedištem na području Grada Zagreba.
Potpore se odobravaju za:
stjecanje zaštite industrijskog vlasništva u zemlji i inozemstvu; razvoj i tehničko - tehnološku obradu inovacija; sufinanciranje promidžbenih aktivnosti, sufinanciranje analize tržišta.
Najniži pojedinačni iznos potpore je 10.000,00 kuna a najviši 40.000,00 kuna.
Zahtjevi za dodjelu potpora inovatorima mogu se podnositi u roku 45 danaod dana objave ovoga javnog natječaja na web stranicama Grada Zagreba ( www.zagreb.hr) i Razvojne agencije Zagreb – TPZ d.o.o.( www.raza.hr i www.plaviured.hr).
Cjelokupni tekst Javnog natječaja možete naći na http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=20301

Dodaj komentar

Filtered HTML

  • Mrežne i adrese e-pošte se pretvaraju u poveznice.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • Dopuštene HTML oznake: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6>
  • Redovi i paragrafi se prelamaju automatski

Plain text

  • Nisu dopuštene HTML oznake.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • Mrežne i adrese e-pošte se pretvaraju u poveznice.
CAPTCHA
Ovo pitanje provjerava vaš status posjetitelja i sprečava automatizirano ispunjavanje ovog obrasca.
2 + 11 =
Riješite jednostavni matematički problem i upišite rezultat. Na primjer za 1+3, upišite 4.