Sa ukupno 14 bodova, Obrtnička komora Zagreb ukupni je pobjednik 9. OSI, održanih u Umagu od 12.do 15. svibnja. Drugoplasirana, sa ukupno 7 bodova bila je Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije, dok je treće mjesto osvojila Obrtnička komora Međimurske županije.

Na 9. Obrtničkim sportskim igrama natjecalo se oko 600 obrtnica i obrtnika iz cijele Hrvatske u šest sportova: malom nogometu, potezanju užeta, pikadu, tenisu, stolnom tenisu i kuglanju.

Ekipa muškog kuglanja sastavljena od Roberta Gajića, Stjepana Pongraca, Željka Kulfe, Ivice Kulfe i Vladimira Galjanića osvojila je zlato  u konkurenciji od 14 momčadi.  Zlato je osvojila i ekipa malog nogometa pod vodstvom voditelja Darka Horvata: Tomislav Kuna, Željko Legac, Đani Likar, Đemo Osmanović, Đemo Adilji, Kristijan Beronja, Marko Horvat, Ivan Subota, Nikola Golojuh, Mario Kuš, Mario Bukovac.

Sanja Antolić, Elizabeta Štajdohar, Kata Romić, Nada Galjanić, Dijana Smoljo i Marija Subota osvojile su srebro u natjecanju u ženskom kuglanju u kojem je nastupilo 13 ekipa. Srebro je također osvojila i Mirela Crnilo u ženskom stolnom tenisu u kojem je nastupilo 10 igračica. Andrea Alpeza, Dijana Smoljo, Dubravko Španiček osvojile su srebro u pikadu.

U konkurenciji od 18 igrača, Mario Pezelj osvojio je broncu u muškom tenisu, a u ženskoj konkurenciji tenisa broncu je osvojila Vjekoslava Mihajlović.

Zbog lošeg vremena prvog dana ,zatim natopljenih terena, natjecanje u odbojci na pijesku nije održano.