U organizaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) te institucionalnih i privatnih partnera, višestruko nagrađivani Advent Zagreb ove godine će se održati u periodu od 2. prosinca i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 7. siječnja 2024. Otvorenje je predviđeno u subotu, 2. prosinca, kada će se već tradicionalno upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića, a zatim slijedi otvaranje ostalih adventskih lokacija. I ove godine  partneri Adventa je  Obrtnička komora Zagreb i Hrvaska obrtnička komora sa Obrtničkim Adventom u prolazu Matice hrvatskih obrtnika. 

Prilikom predstavljanja Adventa 2023., gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević je izjavio: „Ove godine nastavljamo suradnju s Turističkom zajednicom grada Zagreba i brojnim gradskim ustanovama u provođenju novog, transparentnog koncepta Adventa s ciljem poticanja kreativnosti te visoke kvalitete ponude adventskih sadržaja“.

Dio čarobne adventske priče biti će i u prolazu Matice hrvatskih obrtnika na Obrtničkom adventu koji će i ove godine ponuditi razne koncerte dječjih zborova, dječje kreativne radionice, predstave, igranje društvenih igara, gledanje dječjih igranih filmova pomalo već zaboravljenih te podsjetiti našu djecu, ali i građane na ljepotu djetinjstva.Tradicionalni Obrtnički Advent usmjeren je na naše najmlađe pa je većina programa, do kraja prosinca usmjerena upravo na njih. 

Za roditelje je tu Zagreb Craft Shop koji je pripremio brojne unikatne rukotvorine zagrebačkih obrtnika u kojem svatko može pronaći prigodan poklon za ovo adventsko vrijeme, ali isto tako radnim danima će se predstavljati naša Udruženja grada Zagreba i Zagrebačke županije sa svojim obrtnicima i okusima njihova kraja. 

Obrtnička komora Zagreb sve više radi na edukaciji i poticanju roditelja da svoju djecu usmjere ka obrtničkim zanimanjima. Istaknuli su kako do unazad par godina su  obrtnici bili podcijenjeni, a danas se događa upravo suprotno.

Vidimo se na Obrtničkom Adventu od 2.12.2023. godine!