Na otvorenju 55. Međunarodnog sajma  MOS Celje održan je Okrugli stol “Migracija delovne sile” Slovenija - Hrvatska - Srbija. 

Moderator i organizator Okruglog stola bila je gđa. Janja Starc - Območna obrtno- podjetniška zbornica Krško dok su panelisti bili: predsjednik Obrtničke komore Zagreb  Antun Trojnar, predstojnica HZZ Područni ured Zagreb Marija Halić, predstavnik Zavoda za zapošljavanje Slovenija Miho Šepec, poduzeće Profil Grupa Zoran Lazukić, direktor Kaiera Tilen Prah i poduzeće GIC Gradnje Aleš Trunk.

Predsjednik Trojnar naglasio je. " U svom građevinskom obrtu radni kadar sami smo  školovali i naši djelatnici radili su cijeli radni vijek kod nas te onda otišli u mirovinu. Danas je vrlo teško prihvatiti neki posao jer nema dovoljno radne snage radi odlaska naših ljudi iz Hrvatske. Zato kao predsjednik OKZ-a radim i posebno ističem koliko je važno djecu upoznati sa zanimanjima i obrtničkim strukama jer na njima treba graditi budućnost. Stoga nam je iznimno važan Zagrebački obrtnički sajam koji radi Obrtnička komora Zagreb u suradnji s gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom jer na njemu se predstavlja 66 obrtničkih struka i dolaze djeca završnih razreda osnovnih škola da se upoznaju sa obrtničkim školama i zanimanjima kao i što znači raditi i stvarati svojim rukama. Mi propagiramo rad i struku!

Gđa. Halić je iznjela podatke koji su zaista zabrinjavajući, a to je da je u ovoj godini uvezeno 120 000 stranih radnika. Najviše radne snage se uvozi za građevinsku struku, ugostiteljstvo, trgovinu, dostavljače i vozače teretnih vozila.

Na Okruglom stolu je isto tako rečeno da domaća radna snaga ne odlazi u druge zemlje isključivo radi veće pleće nego i radi bolje kvalitete života.