U Gradskom poglavarstvu Dugog Sela održan je radni sastanak s predstavnicima Obrtničke komore Zagreb. Na sastanku su prisustvovali predsjednik OKZ-a Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika Dugo Selo Marko Cesar, gradonačelnik Nenad Panian, njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić te pročelnik odjela za gospodarstvo i financije Dean Dragičević.

Razgovaralo se o unaprjeđenju suradnje između institucija, kada bi spodaci o obrtnicima bili dostupniji što bi uvelike olakšalo komunikaciju primjerice prilikom obavještavanja o aktivnostima poput edukacija, mogućnostima jačanja kapaciteta na tržištu, konzultacija, promocija poput sudjelovanja na sajmovima i dr. UO Dugo Selo (Dugo Selo, Brckovljani, Rugvica) ukupno ima 515 članova, na području Dugog Sela ih je 280, rekao je predsjednik dugoselskog udruženja Cesar. Predsjednik Trojnar istaknuo je kako je suradnja između Udruženja obrtnika i gradova Zagrebačke županije odlična i kako se rezultati takve suradnje vide kroz cijelu Županiju. Bilo je riječi i o PUP-u (Provedbenom planu planiranja), vezanom za adekvatan smještaj proizvodnih i uslužnih djelatnosti, na određenom području. Primjere dobre prakse imaju brojni europski gradovi.

Grad Dugo Selo uvijek je otvoren za suradnju i potporu, radi na razvoju obrtništva i poduzetništva, istaknuo je gradonačelnik Panian podsjetivši na ulaganja u komunalnu i prometnu infrastrukturu poduzetničke zone. Jedan od projekata je upravo Poduzetnički inkubator, za koji se čeka raspisivanje natječaja EU fondova.

OKZ nastavlja s projektima kao što je Forum Zagrebačke županije koji će se održati 8. ožujka u Vrbovcu uz podršku Zagrebačke županije, a sljedeće godine planirano je domaćinstvo Dugog Sela. Kampanja Kupujmo obrtničko koja potiče na kupnju proizvoda i korištenje usluga naših obrtnika daje rezultate. Najavljen je i Zagrebački obrtnički sajam - sajam zanimanja u suradnji sa srednjim strukovnim školama koji iz godine u godinu promovira obrtnička strukovna zanimanja. Datumi održavanja su 26. i 27. travnja na Zagrebačkom Velesajmu. U svrhu popularizacije obrtničkih zanimanja, s naglaskom na deficitarna, očekuje se organizirani posjet škola s  područja grada Zagreba i Zagrebačke županije.