Održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali  gradonačenik Tomislav Tomašević sa suradnicima i potpredsjednica Obrtničke komore Zagreb gđa. Spomenka Krebz, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba g. Antun Trojnar te podpredsjednici g. Ivica Zanetti, g. Branko Stričak, g. Renato Bočak, predsjednik Udruženja prijevoznika g. Zdravko Bubnić  te tajnica Udruženja obrtnika grada Zagreba gđa. Katarina Drakulić.

 Teme za sastanak bile su:

1.   Prodaja poslovnih prostora, lokala u vlasništvu Grada Zagreba , te problematika prostora u državnom vlasništvu

2. Povećanje cijene plina Gradske plinare Zagreb- Opskrba, te refleksija istih na poslovanje obrtnika

3. Održavanje sajmova i manifestacija u organizaciji Sekcije proizvođača suvenira, te prijedlog istih za 2022.godinu. Zagrebački obrtnički sajam / ZOS / prezentacija predviđenih aktivnosti 

4. Poticaji grada Zagreba; Javni Natječaji za dodjelu potpore za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti; za 2021 godinu I poticaji za 2022.godinu

5.  Inicijativa o pokretanju Akcije sadnje stabala u organizaciji UOGZ

6.  Informacija o održavanju 87. Zlatne igle

7. Obilježavanje 150. godina djelovanja Hrvatsko obrtničko kulturno umjetničko društvo „Sloboda“

8. Osvrt na Advent 21/22.

9. Izrada provedbenih Urbanističkih planova (PUP-a), tj. određivanje maximalnog broja uslužnih djelatnosti po kvartovima grada Zagreba.

10. Problematika reciklažnih dvorišta i stajališta za kamione.

Gradonačelnik je prihvatio visoko prokroviteljstvo 87. Zlatne igle koja će ići ove godine na kojoj se predstavljaju obrtnici grada Zagreba. Svakako će podržati i Zagrebački obrtnički sajam kao i svake godine do sada, jer se kroz sajam educiraju mlade generacije o obrtničkim zanimanjima te obrtničkim srednjim školama. Nastavlja se i sa dodjelom potpore za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodih obrtničkih djelatnosti. Gradonačelnik se osvrnuo i na ovogodšnji Advent te najavio da će se za ovu godinu Advent  modificirati što se tiče prodaje a to znači da će se postrožiti kriteriji za prigodnu prodaju. Rečeno je i da su lokacije za reciklažna dvorišta određena i da će sa radom krenuti kroz nekoliko mjeseci nakon što se dovedu u stanje prihvata reciklažnog otpada. 

Za ostale teme gradonačelnik je napomenuo da će se naći rješenje ali da prvo treba uključiti i ostale vezane institucije.