Predsjednik Obrtne -podjetiniške zbornice Slovenije g. Branko Meh primio je na radni sastanak predsjednika Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije g. Adolfa Cvanciger, predsjednika Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirzu Šabić, predsjednika Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topusko g. Stjepana Panežić, predsjednicu Udruženja obrtnika Siska gđa. Ivanku Čačić, predsjednik Udruženja prijevoznika Zagreb g. Zdravka Bubnić, predsjednika Udruženja obrtnika Dugo Selo g. Marka Cesar  te predsjednicu Nadzornog odbora gđa. Snježanu Prpić. Uz g. Meha predstavnici komore Slovenije bili su i direktor OZS g. Danijel Lamperger te gđa. Janja Starc tajnica OOZ Krško.

Nakon pozdravnog govora g. Meha, govorilo se o iskustvima obrtnika i problemima sa kojima se obrtnici susreću u Sloveniji. Slovenija ima 52.000 obrtnika od toga su 25.000 dobrovoljni članovi obrtničke komore Slovenije, aktivnost komore je u svim smjerovima vrlo aktivna i medijski popraćena. Direktor g. Lamperger je istaknuo kako je za vrijeme pandemije iskorištena maksimalno mogućnost medija za promicanje obrtništva u cjelini te naglasio koliko su mediji vrlo važni.  Isto tako vrlo uspješna se pokazala kartica pogodnosti koju su uveli za svoje članstvo po uzoru na Obrtničku komoru Zagreb.

Gđa. Janja Starc ističe odličnu suradnju u svim pogledima s Obrtničkom komorom Zagreb s kojima je potpisana povelja prijateljstva  te se zahvaljuje za sve što je do sada odrađeno ali i vjeruje da će buduća suradnja i zajednički projekti biti jednako uspješni.  Predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić zahvalio se na gostoprimstvu i odličnoj suradnji s komorom Krško i komorom u Sloveniji te naveo kako je u posljednjih godinu dana OKZ broji 3500 novih članova te sada ukupno broji 27.000 obrtnika na području grada  Zagreba i Zagrebačke županije. Velika pažnja se daje upisima mladih u obrtnička zanimanja te afirmacija obrtništva u cjelini.

Predsjednik OK Sisačko-moslavačke županije g. Adolf Cvanciger je zahvalio na donaciji koja je prikupljena za obrtnike stradale u potresu te istaknuo da bez obzira na potres da je broj novoosnovanih obrta porastao za 15%. Istaknuo je problem radne snage s kojim se suočavaju obrtnici u Sisačko-moslavačkoj županiji te zadržavanja radnika. Sve manje je školovanih radnika sa završenom strukom a sve više priučenih i to je veliki problem obrtnika, naglasio je važnost upisa nove generacije u obrtnička zanimanja jer je potražnja velika. 

Sastanak je završen uz želju za nastavkom konstruktivnog razgovora i sljedećim sastankom.