U Vijećnici Obrtničke komore Zagreb 05.05.2016. godine održana je 10. sjednica Upravnog odbora Obrtničke komore Zagreb na kojoj se raspravljalo o nadolazećim događajima, projektima i odlukama Upravnog odbora.

Upravnom odboru prisustvovala je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, kao i predstavnici grupacije Styria koji su predstavili projekt Zagreb crafts kojim bi se promovirali stari gradski tradicijski i umjetnički obrti na dvojezičnoj digitalnoj platformi uz web shop(proizvodi sa pričom i prezentacijom obrtnika). Projekt će u cijelosti financirati Grad Zagreb te ovo, uz realizirani 1. Zagrebački obrtnički sajam, predstavlja nastavak izvrsne suradnje Grada Zagreba s Obrtničkom komorom Zagreb. 

Na dnevnom redu sjednice raspravljalo se o izvješću o radu OKZ, izvješću o prijedlozima priznanja HOK-e, logu Obrtničke komore Zagreb  te prijedozima Odbora za financiranje. Također, rezimirao se uspješno održan 1. Zagrebački obrtnički sajam, a Upravni odbora OKZ najavio je 9. Obrtničke sportske igre te 7. Zagrebački energetski tjedan čija će se predavanja 10. Svibnja održati u Obrtničkoj komori Zagreb. Predsjednik OKZ Mirza Šabić okupljene je informirao o kandidatima-novim dobavljačima u programu zajedničke nabave Artifex.