Dana 06. prosinca 2019. održana je redovna 4. sjednica Skupštine Udruženja trgovaca Zagreb pod predsjedanjem predsjednice Udruženja gospođe Marije Subota. Sjednici su nazočili i gospodin Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb, gospođa Marina Munjaković, predsjednica Udruženja obrtnika Zelina te gospodin Goran Čanković, v.d. tajnik Obrtničke komore Zagreb. 

Na Skupštini je donesen Program rada Udruženja za 2020. u kojemu je posebno izdvojeno da će se raditi na daljnjim mogućnostima aktiviranja većeg broja članova Udruženja, prvenstveno na način da se prikupi što više direktnih kontakata (tel, e-mail itd.) članova. Isto tako, i dalje će se raditi na mogućnostima uvrštavanja i drugih trgovačkih  djelatnosti pored već uvrštene NKD 47.11 „kvartovska trgovina prehranom“ u sustave bespovratnih potpora Grada Zagreba. Donesen je i Financijski plan Udruženja za 2020.  Prihodi se temelje na stabilnom broju članova Udruženja i stabilnoj naplati komorskog doprinosa. Prilikom izrade prijedloga Financijskog plana za 2020. vodilo se računa o ostvarenim prihodima i rashodima za razdoblje 01.01. do 31.10. 2019. te procjeni ostvarenja istih do kraja godine. Financijskim planom za 2020. predviđaju se ukupni prihodi i rashodi na razini prihoda i rashoda u 2019.  
U svom izvješću o radu, predsjednica Subota kronološki je iznijela aktivnosti Udruženja od prethodne sjednice do sada. Izdvojila je aktivnosti na predstavljanju Udruženja za Monografiju Obrtničke komore Zagreb iz razloga što je moguće iz prikupljenih materijala eventualno izraditi i posebno tiskano predstavljanje Udruženja trgovaca Zagreb u manjoj prigodnoj formi. 

I na kraju, pod točkom Razno, raspravljalo se o bespovratnim potporama Grada Zagreba i za druge trgovce obrtnika. U okviru rasprave predsjednica Udruženja gospođa Marija Subota informirala je prisutne o svom izlaganju na 1. Obrtničkom forumu Grada Zagreba gdje je iznijela stav Udruženja “ da trgovci na malo u čvrstim objektima po NKD 47.1 do 47.7 (npr: trgovina sportskom opremom, knjigama, odjećom, obućom, namještajem, informatičkom opremom itd.) za koju držimo da su isto tako deficitarne djelatnosti, budu uključeni kao korisnici potpora Grada Zagreba,” – rekla je predsjednica. 

Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb naglasio je da je zajednička suradnja UTZ-a i OKZ-a uspješna te se nadada da će ista suradnja biti i u narednoj godini, podržao je Udruženje u radu za boljitak svojih članove. 

Na kraju sjednice gosti su se obratili kratkim govorima i nazočnima zaželjeli sretne blagdane i uspješnu Novu 2020.  

Nakon radnog dijela Skupštine, članovi Skupštine, članovi drugih tijela Udruženja, cehova Udruženja i  gosti sjednice nastavili su druženje u restoranu „Konoba Šuman“ gdje su im se pridružio gospodin Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba te je tako obilježen završetak poslovne godine 2019.

Predsjednica Marija Subota zaželjela je svim  članovima Udruženja i njihovim obiteljima blagoslovljen Božić, puno zdravlja i poslovnog uspjeha u Novoj 2020. godini!