Verica Mazić, direktorica prodaje u tvrtki Caparol Hrvatskadr. sc. Tomislav Capuder sa Fakulteta elektrotehnike i računarstvaDražen Maksimović dipl. ingGoran Švast spec, ingHrvoje Vasilj iz Splitske banke

U sklopu 7. Zagrebačkog energetskog tjedna pod motom “Razvoj se ne može zaustaviti, ali onečišćenje može”, Obrtnička komora Zagreb uključila se s zanimljivim predavanjima na temu energetske učinkovitosti. U  Velikoj dvorani  Matice hrvatskih obrtnika, 10.05. 2016. održane su  stručne prezentacije na temu novih mogućnosti razvoja sektora obrtništva i malog poduzetništva na području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije kao i prilagodbe poslovanja novim tržišnim uvjetima.

Seminar na temu „Energetska učinkovitost boja i fasada u graditeljstvu“ održala je Verica Mazić, direktorica prodaje u tvrtki Caparol Hrvatska. O tehnologijama energije sunca, okupljenima je govorio dr. sc. Tomislav Capuder sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Dražen Maksimović dipl. ing, Danijel Đeki mag i Goran Švast spec, ing. , održali su predavanje „Zelene vještine u građevinskom sektoru (PROJEKT BU.G.S.)  - Transverzalne vještine i održivi razvoj u zelenoj ekonomiji (projekt ACROSS).“ BU.G.S. (BUilding Green Skills in the construction sector) je projekt sufinanciran kroz europski program PROGRESS i započeo je u prosincu 2014. godine. Projekt cilja je utvrđivanje nedostataka u zelenim vještinama koji se mogu negativno odraziti na profesionalni razvoj i konkurentnost poduzeća, dok s druge strane potiče zeleno usavršavanje u sektoru građevinarstva. 

Okupljene je o mogućnostima kreditiranja obnovljivih izvora energije upoznao Hrvoje Vasilj iz Splitske banke. Predavanje je održao i Danijel Matić, predavač iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba na temu „ Poticanje mjera za obnovljive izvore energije“. 

Grad Zagreb, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, zahvalio se Obrtničkoj komori Zagreb na aktivnom sudjelovanju na već tradicionalnom 7. Zagrebačkom energetskom tjednu koji se pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića održao od 09. do 14. svibnja 2016.

Uz vašu pomoć i aktivno sudjelovanje, organizaciju cjelokupnog događaja uspjeli smo podići na zavidnu razinu kvalitete o čemu smo dobili veliki broj pohvala iz zemlje i inozemstva.

Organizacija našeg zajedničkog 7. Zagrebačkog energetskog tjedna pokazuje visoki stupanj međusobnog razumijevanja i suradnje svih sudionika u nastojanju da našim građanima zajedno prezentiramo realne probleme ali i rješenja i mogućnosti koje nam osiguravaju bolju i sigurniju energetski održivu budućnost.

Ovom prilikom želimo se, još jednom, iskreno zahvaliti svim sudionicima i dragim partnerima na uspješnoj realizaciji navedenog događanja te se veselimo nastavku suradnje u budućnosti.