Na Državnom prvenstvu nastupilo je 60 frizera i kozmetičara u 10 kategorija - seniorskih i juniorskih (do 23. godine života)

Riječ je o prvom natjecanju u Hrvatskoj koje se organizira po pravilima OMC-a. OMC (ORGANISATION MONDIALE COIFFURE) je najveća svjetska organizacija koja promovira ljepotu, s više od 60 zemlja članica i preko milijun salona.

Cilj OMC-a je promovirati edukacijske i natjecateljske programe za kosu, nokte i estetiku. Ceh frizera i kozmetičara HOK-a od 2010. godine član je Svjetske frizerske organizacije te može samostalno nastupati na svim natjecanjima u njihovoj organizaciji.

Svi natjecatelji, ovisno o plasmanu na državnom prvenstvu, imaju mogućnost postati dio Internacionalnog tima Ceha te na taj način nastupati na međunarodnim natjecanjima u organizaciji OMC-a.

Nastup na Državnom prvenstvu frizera ujedno je i jedan od preduvjeta za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Seulu 2016. godine. Pokrovitelj Državnog prvenstva frizera i kozmetičara je Ministarstvo znanosti, obrazovanje i sporta. Sponzori su Top Still, Indola, Keune i Udruženje obrtnika Grada Zagreba.

Sve fotografije možete preuzeti na linku:
LINK

PrilogVeličina
Microsoft Office document icon HOK Rezultati28.5 KB