Obrtnička komora Zagreb predstavit će rezultate EU projekta Europeek na završnoj konferenciji koja će se održati 10. lipnja u 10 sati, u Maloj dvorani Matice hrvatskih obrtnika, Ilica 49.

Dvogodišnji Europeek projekt provodi se u sklopu Programa cjeloživotnog učenja, potprogram Leonardo da Vinci (strukovno obrazovanje) u razdoblju od 2011. godine do srpnja 2013. godine.

Cilj projekta bio je povećati interes za upis u obrtnička zanimanja te zajedno s partnerima iz 5 europskih zemalja (Njemačka, Poljska, Litva, Turska i Rumunjska), prenijeti primjere dobre praske u partnerske zemlje.

U protekle dvije godine, u sklopu projekta, organizirani su sastanci partnera uz prezentaciju organizacije obrazovanja za obrtnička zanimanja, posjete obrtničkim školama i radionicama u kojima učenici provode praksu, te je učinjena analizu postojećeg stanja.

Brojne aktivnost projekta rezultirale su katalogom u kojem se nalaze podaci o sustavu obrazovanja za strukovna zanimanja šest partnerskih zemalja, SWOT analize obrazovnih sustava, modeli i primjeri poticanja interesa za obrtnička zanimanja, poticajne mjere jedinica lokalne samouprave te nadležnih ministarstava, zaključci i preporuke.

Osim predstavljanja detalja projekta, realiziranih aktivnosti i ostvarenih rezultata na završnoj konferenciji, na završnoj konferenciji potpisat će se sporazum o suradnji Obrtničke komore Zagreb i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područni ured Zagreb.