57. Međunarodna vrtna izložba Floraart održala se već tradicionalno na Jezeru Bundek

U sklopu izložbe održano je prestižno natjecanje Kupa florista Hrvatske s različitim temama: Osobna prezentacija, Slobodni stil stručka, Vjenčani stručak, Aranžiranje stola i Tema iznenađenja.

Ove godine stručni ocjenjivački sud je bio sačinjen od tri licencirana sudca, Simon Ogrizek, predsjednik Floraarta, zatim Ferenz Kruzslkz i Ivona Takač koja je ujedno i organizatorica Kupa florista Hrvatske, pomoćni sudac je bila Suzana Lonjak koja je prošle godine bila predstavnica Hrvatske na natjecanju Eurokupa.

Nakon svih predivnih, kreativnih radova što su izazivale oduševljenje kako sudaca, ali i posjetitelja ovogodišnjeg natjecanja pobijedila je osječka floristica Veronika Kuruc, drugo mjesto odnijela je Splićanka Irena Borovičkić dok je treće mjesto osvojila predstavnica Obrtničke komore Zagreb Sanja Hržić iz Samobora.

U disciplini Vjenčani stručak Sanja je osvojila 2.mjesto, u disciplini osobna prezentacija 3. mjesto i u disciplini Tema iznenađenja 3. mjesto, što je Sanji u ukupnom poretku donijelo 3. mjesto na Kupu florista Hrvatske.

 

IZVOR: 24SATA