Međunarodni sajam gospodarstva Mostar  2016., jedna od najznačajnijih gospodarskih manifestacija u regiji, otvoren je danas u Mostaru a trajat će do 16.travnja 2016. godine.

Na ovogodišnjem, devetnaestom po redu sajmu, na oko 30 000 četvornih metara zatvorenog i otvorenog prostora predstavit će se izlagači iz 24 zemlje, a očekuje se da bi Sajam, za njegova trajanja, moglo posjetiti oko 50 000 ljudi.

Na otvorenju sajma nazočnima se obratila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koja je izrazila zadovoljstvo što će Hrvatska biti zemlja partner na idućem, jubilarnom 20. sajmu gospodarstva Mostar 2017.

Tradicionalno, na ovom sajmu izlažu i hrvatski obrtnici i poduzetnici koje su obišli i predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić te predstavnici  zagrebačkih udruženja obrtnika.

Uz opću sajamsku manifestaciju, na kojoj će biti predstavljene sve grane gospodarstva, održat će se i tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije i Sajam informacijskih tehnologija.

Mostarski sajam, u suradnji sa svojim partnerima, organizira i niz konferencija, okruglih stolova i radionica na temu obnovljivih izvora energije, izgradnje hidrocentrala, turizma i zaštite okoliša, razvoja gospodarstva, ulaganjima u BiH, izvozu i uvozu.

Također, u sklopu Sajma turizma bit će predstavljena domaća i regionalna vinarska proizvodnja, autohtona hercegovačka te slavonska kuhinja i dodijeljene nagrade najboljim vinima.