Otvoren je 25. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu, uz ovaj sajam otvoren je i Sajam poljoprivredne mehanizacije, 6. Sajam građevinske i komunalne opreme GRO-KO te 6. Sajam opreme za hortikulturu HOROP. Sajam je otvorio predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković sa riječima: ""Sajam podsjeća na stratešku važnost sektora poljoprivrede, ali i na poljoprivredno bogatstvo i potencijale koje Hrvatska ima. Želim onima koji su došli ovdje zbog posla da sklope dobre ugovore i da im bude uspješan ovaj sajam, a svim posjetiteljima da im bude ugodno. Pripala mi je ta čast i sa zadovoljstvom proglašavam 25. Međunarodni proljetni bjelovarski sajam otvorenim". 

Radi se o najvećem sajmu poljoprivredne mehanizacije u Hrvatskoj, 25 godina tradicije dovoljno govori o važnosti ove manifestacije  kada je u pitanju proljetna sjetva i mehanizacija. Tu su i stručnjaci i vrijedni poljoprivrednici te poduzetnici koji predstavljaju svoj rad i trud te razmjenjuju iskustva u cilju što većeg i boljeg napretka.

Više od 400 izlagača izlaže na sto tisuća kvadratnih metara, a dolaze iz čitave Hrvatske kao i desetak zemalja izvan lijepe naše. Po prvi puta Proljetni sajam traje četiri dana tako da su posjetiteljima vrata otvorena od 11. do 14. travnja.

Na sajmu svoje proizvode i usluge predstavljaju i naši obrtnici koje su došli podržati potpredsjednica Hrvatske obrtničke komore Jelena Sedlo Ivaniš, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar i predsjednik Udruženja obrtnika Dugo Selo Marko Cesar.