Otvoren je IHM, Međunarodni obrtnički sajam u Munchenu najveći  sajam ove vrste u svijetu s oko 1.000 izlagača iz preko 60 država svijeta. Ovaj sajam je mjesto prezentacije najnovijih tehnoloških dostignuća obrtništva i prateće industrije, novih trendova na kojemu su hrvatski obrtnici tradicionalno prisutni više od dvadeset i pet godina, a koji prosječno posjeti preko 110.000 posjetitelja.

Izložba Međunarodnog obrtničkog sajma u Münchenu 2023. ove godine održava se u 6 moderno opremljenih paviljona, kao i u predvorju sajma, paralelno sa sajmom „GARTEN MŰNCHEN 2023.“, na površini izlaganja od 76.000 m2 koja obuhvaća tematske grupe izlaganja: „TEHNIKA I TRANSPORT“, „GRADNJA I MODERNIZACIJA“, „STANOVANJE I UREĐENJE“, „OBRTNIŠTVO I MALO PODUZETNIŠTVO KAO GENERATOR RAZVOJA GOSPODARSTVA“., Branše koje se prezentiraju na sajmu, uz skupne nastupe zemalja putem obrtničkih i gospodarskih komora, obuhvaćaju sljedeće djelatnosti: obradu metala, proizvodnju strojeva i opreme, obradu drveta, izradu alata, građevinsku stolariju i materijale, proizvodnju namještaja, preradu plastike i gume, građevinarstvo, obnovljive izvore energije, izrade dijelova za vozila i strojeve, elektroniku i energetiku, umjetničke i tradicijske obrte, ručni rad te svu ostalu ponudu obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva.

Ovogodišnji sajam IHM su posjetili predstavnici Obrtničke komore Zagreb sa ravnateljima srednjih strukovnih i obrtničkih škola grada Zagreba i Zagrebačke županije. Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar ističe kako su ovakvi sajmi od izuzetne važnosti za povezivanje obrtnika i praćenja inovacije te novih tehnologija koje se mjenjaju munjevitom brzinom. Posebno nam je zanimljivo vidjeti kako i na koji način se predstavljaju obrtničke škole i zanimanja te povezivanje s našim Zagrebačkim obrtničkim sajmom