U sklopu jednodnevnog posjeta delegacije sastavljene od predstavnika grada Zagreba i Zagrebačke županije i Obrtničke komore Zagreb 20.02.2015.god. gradu Mainzu svečano je potpisan Sporazum o suradnji Obrtničke komore Zagreb i Obrtničke komore Rheinhessen.
Predstavnici Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Obrtničke komore Zagreb toplo su primljeni od strane gradonačelnika Grada Mainza, gospodina Michael Eblinga i njegovog zamjenika gospodina Chritophera Sittea. Na radnom sastanku gospodin Sitte predstavio je grad Mainz i istaknuo probleme s kojima se suočava njemačko gospodarstvo, od niskog nataliteta i velikog problema nedostatka stručne snage, do malog broja ljudi u gradskim odjelima i malim financijskim sredstvima. Unatoč svim navedenim problemima, u 2013.godini u gradu Mainzu i području koje mu gravitira otvoreno je 2050 novih tvrtki, a sve uz zajedničku suradnju svih gradskih ustanova, institucija i odjela, te Obrtničke i Gospodarske komore, koji su koordiniranom suradnjom pristupili ostvarenju zajedničkog cilja.
Na prijemu kod gradonačelnika grada Mainza gospođa Sandra Švaljek i gospodin Miroslav Čihak razmijenili su iskustva u poticanju razvoja poduzetništva, te su predložili organizaciju okruglog stola kako bi se razmijenila konkretna iskustva.
Gospodin Čihak je u održanom govoru istaknuo dobru suradnju Zagreba i Mainza, predstavio Obrtničku komoru Zagreb, funkcioniranje i organizaciju komorskog sustava, te je iznio aktivnosti koje će se provesti u okviru Sporazuma o suradnji dviju komora koje će se svečano potpisati.
Nakon toga je organiziran posjet spalionici otpada u gradu Mainzu gdje je, uz obilazak postrojenja, predstavljena najmodernija tehnologija zbrinjavanja otpada. Delegacija je posjetila i Obrtnički centar grada Mainza koji je najmoderniji centar u ovom dijelu Europe, te se upoznala sa mogućnostima financiranja izgradnje. Centar se dijelom financira iz sredstava Europske Unije, a u raspravi oko rada Obrtničkog centra zamjenica gradonačelnika, gospođa Sandra Švaljek, podržala je gradnju obrtničkog centra u Zagrebu i najavila aktivno uključivanje Grada Zagreba u ovaj projekt.
Na večer je u organizaciji KWVD-a svečano potpisan Sporazum o suradnji Obrtničke komore Zagreb i Obrtničke komore Rheinhessen od strane potpredsjednika OKZ-a gospodina Miroslava Čihaka, predsjednika komore Rheinhessen gospodina Hans – Jörg Friesea i glavnog tajnika gospodina Stefana Zimmera.
Glavne točke navedenog Sporazuma jest jačanje obrtništva u obje zemlje, razmjena iskustava u cjeloživotnom učenju, te pružanju pomoći obrtnicima u nastupu na novim tržištima.

Dodaj komentar

Filtered HTML

  • Mrežne i adrese e-pošte se pretvaraju u poveznice.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • Dopuštene HTML oznake: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6>
  • Redovi i paragrafi se prelamaju automatski

Plain text

  • Nisu dopuštene HTML oznake.
  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • Mrežne i adrese e-pošte se pretvaraju u poveznice.
CAPTCHA
Ovo pitanje provjerava vaš status posjetitelja i sprečava automatizirano ispunjavanje ovog obrasca.
10 + 3 =
Riješite jednostavni matematički problem i upišite rezultat. Na primjer za 1+3, upišite 4.