U petak 27. rujna 2019.godine, predstavnici tijela Udruženja trgovaca Zagreb posjetili su Udruženje obrtnika Osijek sa ciljem sklapanja Povelje prijateljstva i suradnje kao krune dugogodišnjeg prijateljstva i uspješne suradnje. U svečanom i prijateljskom ozračju, u ime svojih Udruženja, Povelju su potpisali Predsjednica Udruženja trgovaca Zagreb gospođa Marija Subota i Predsjednik Udruženja obrtnika Osijek gospodin Dragutin Grabrović. Potpisivanju Povelje nazočili su i predstavnici medija, tako da je ovaj čin sljedeći dan objavljen u lokalnim novinama Glas Slavonije.

Poveljom prijateljstva i suradnje istaknuta je nakana daljnjeg razvoja prijateljskih odnosa ova dva udruženja i dana obveza da će se zajednički raditi na promicanju i unapređenju obrtništva, udruženja i komorskog sustava u cjelini. Poveljom je posebno istaknuta obveza jačanja profesionalne i prijateljske suradnje trgovaca obrtnika udruženja. Članovi oba udruženja nastavili su druženje u Aljmašu, u Domu obrtnika Aljmaš, gdje su na najbolji mogući način osjetili gostoprimstvo domaćina.

U subotu 28. rujna, u pratnji domaćina članovi tijela Udruženja obišli su Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu. Nakon toga predstavnici Udruženja trgovaca nastavili su put prema Vukovaru. Obišli su spomen obilježja domovinskog rata i paljenjem svijeća iskazali pijetet stradanjima Vukovara. Druženje predstavnika udruženja zaključeno je prigodnim domjenkom u Vinkovcima.