Na svečanoj 150. obljetnici Zagrebačke filharmonije u znak zahvale dodijeljen je srebrni medaljon Obrtničkoj komori Zagreb .

Višegodišnja suradnja Obrtničke komore Zagreb i Zagrebačke filharmonije rezultira i odličnim, ambicioznim projektima. Svakako treba istaknuti posebnu humanitarnu akciju povodom zagrebačkog potresa, organiziranu u jeku koronakrize. Podsjetimo, vrsni glazbenici Zagrebačke filharmonije svirali su kultni “Zagreb, Zagreb” dok su se u spotu nizale slike zagrebačkih ulica. Pokazujući solidarnost i ljubav prema gradu, glazbenici su poznati zagrebački hit obukli u novo ruho.

No, sinergija obrtnika i umjetnika tu ne staje! Tako je posljednji projekt Komore i Filharmonije bio jubilarna, 85. Zlatna igla, modna revija koja se također dotakla aktualne situacije. S ciljem predstavljanja obrtnika i obrtničkih zanimanja, glazbenici su uživo izvodili zagrebačke klasike dok su manekenke hodale pistom, pokazujući sjajne modne komade. Ovaj aranžman djelovao je posebno dirljivo u vremenima krize, a priredbi pridodao jedinstven, zagrebački štih. U znak zahvale, Zagrebačka filharmonija namijenila je ovaj poseban medaljon Obrtničkoj komori Zagreb koju vidi kao sigurnog partnera i odličnog suradnika.

Vjerujemo da će se naša suradnja nastaviti kroz buduće, još veće i značajnije projekte.