Gradska skupština Grada Zagreba i gradonačelnik Grada Zagreba, u suradnji s Regionalnom energetsko-klimatskom agencijom  Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) te partnerima konferencije Europskim odborom regija i European Climate Pactom, organiziraju 3. i 10. svibnja 2024. u Staroj gradskoj vijećnici, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5, Zagreb, međunarodnu konferenciju „Zelena tranzicija pokreće europske gradove“.

Pozivamo sve zainteresirane članove da se odazovu te sudjeluju na ovoj međunarodnoj konferenciji. 

Prvog dana konferencije, 3. svibnja 2024., kroz otvoreni dijalog s javnošću i prikupljanje povratnih informacija građana o Europskom zelenom planu, kao i energetskoj i klimatskoj politici Grada Zagreba formulirat ćemo poruku novom Europskom parlamentu i Europskoj komisiji o budućnosti Europskog zelenog plana, ali i o oblikovanju buduće energetske i klimatske politike Grada Zagreba.

Drugi dan konferencije, 10. svibnja, posvećen je ulozi gradova u zelenoj tranziciji i njihovu ključnom doprinosu u postizanju klimatske neutralnosti. Kako se urbanizacija širi, tako se urbana energetska infrastruktura suočava s izazovima koje donosi klimatska kriza.

Službena stranica konferencije: https://skupstina.zagreb.hr/konferencija/6502

Prijaviti se možete putem sljedeće poveznice: https://skupstina.zagreb.hr/prijava-za-konferenciju/6520